Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.02.2021 | Olympiakomitea

Unelmien liikuntapäivä kannustaa liikkeelle

Epävarmuus leimaa tällä hetkellä kaikkea toimintaa. Se on kuitenkin varmaa, että Unelmien liikuntapäivää vietetään myös tänä vuonna 10.5. – jo kuudetta kertaa! Varmaa on myös se, että liikkuminen kannattaa aina, ja se on mahdollista monin eri tavoin myös poikkeusoloissa.

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää, vietetään jälleen 10.5.2021! Korona-tilanteen jatkuessa tapahtumia ei tänä vuonna järjestetä, mutta voimme silti liikkua vastuullisesti. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama kuin aina ennenkin: kaikki tavat liikkua ovat hyviä.

Unelmien liikuntapäivä toteutetaan viime vuoden tapaan sosiaalisen median kampanjana. Tehdään se tälläkin kertaa yhdessä ja vastuullisesti. Kannustetaan muita, jaetaan hyväksi koettuja tapoja liikkua poikkeusoloissa ja haastetaan yhdessä koko Suomi liikkumaan!

Liikunnan ilo kantaa

Pandemia on yhteinen koettelemus, mutta se tuo mukanaan myös yhteisen vastuun ja mahdollisuuden huolehtia terveydestä ja hyvinvoinnista.

– Kuluneen vuoden aikana liikkua ei ole ehkä voinut haluamallaan tavalla, kun harrastukset ovat olleet tauolla tai tuttu liikuntapaikka suljettuna. Arkiliikuntakin on saattanut vähentyä etäopintojen ja -töiden myötä, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toteaa.

– Liikunnan ilo ja merkitys eivät kuitenkaan ole kadonneet mihinkään. Unelmien liikuntapäivä on yksi konkreettinen teko, jolla haluamme koko laajan liikunta- ja urheiluyhteisön voimin vaikuttaa siihen, että jokainen voisi löytää itselleen jonkin sopivan tavan liikkua, Vapaavuori jatkaa.

#unelmienliikuntapäivä 10.5.

Haastamme pitkin talvea ja kevättä jokaisen pitämään huolta itsestään ja kaverista, heräämään ja herättelemään talviunilta. Onko perheessäsi, luokassasi, työyhteisössäsi tai kaveripiirissäsi henkilö, joka kaipaisi sitä, että joku kannustaisi liikkeelle? Pienikin liike on hyvästä ja sitä voi saada vaikka ihan arkiaskareiden lomassa. Tehdään #unelmienliikuntapäivä jälleen yhdessä, jotta jokainen voisi löytää itselleen sopivan ja innostavan tavan liikkua myös poikkeusoloissa!

 

Lisätietoja: www.unelmienliikuntapaiva.fi

Taustaa: Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Lue lisää aiheesta