Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.03.2021 | Huippu-urheilu

SE-hyppy uran ensimmäisessä arvokisafinaalissa – Ella Junnila selvitti Tokion olympiarajan

Ella Junnilasta tuli viikonlopun toinen suomalainen yleisurheilija, joka on selvittänyt Tokion olympiakisojen tulosrajan. Junnilan tulos 196 riitti pronssimitaliin EM-halleissa Puolassa.

Korkeushyppääjä Ella Junnila on hypännyt Tokion olympiakisoihin oikeuttavan tulosrajan. Junnila selvitti Puolan Torunissa EM-hallimestaruuskilpailuissa korkeuden 196, joka riitti EM-pronssiin. 196 on täsmälleen Tokion olympiaraja.

– Olympiarajan ylitys oli tärkeä apu ensi kesän suunnitellussa, kun nyt tiedän, että raja on tehty, Junnila iloitsi Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

Junnila onnistui heti uransa ensimmäisessä yleisen sarjan arvokisafinaalissa. 22-vuotiaan Junnilan aiempi ennätys oli sisäradoilla 194 ja ulkoradoilla 195. Kyseessä on myös Suomen ennätys.

– Olen haaveillut aikuisten arvokisamitalista pienestä pitäen. Tämä tuntuu ihan uskomattomalta, Junnila tunnelmoi.

Tampereen Pyrintöä edustavaa Junnilaa valmentavat Jouko Kilpi ja Mikko Rummukainen. Jos hän hyppää heinä-elokuussa järjestettävissä Tokion olympiakisoissa, hänestä tulee toisen polven olympiaurheilija, sillä Junnilan äiti Ringa Ropo edusti Suomea Barcelonassa 1992 pituushypyssä.

Junnila oli jo viikonlopun toinen suomalainen yleisurheilija, joka saavutti olympiarajan Torunissa. Perjantaina samassa onnistui Kristian Pulli pituushypyssä. Junnilan ja Pullin pronssimitalien lisäksi Lotta Kemppinen otti EM-hopeaa 60 metrillä.

Kaiken kaikkiaan Tokion kovat tulosrajat on tehnyt kahdeksan suomalaista yleisurheilijaa. Junnilan saavuttama olympiapaikka oli Suomelle 17:s Tokion olympiakisoihin. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Artikkelin kuva: Suomen Urheiluliitto