Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.03.2021 | Olympiakomitea

Lajihaku kesän 2022 SM-viikolle on avattu – Tule mukaan Suomen monipuolisimpaan urheilutapahtumaan!

SM-viikko on urheilun monimuotoisuuden juhlaa maalla, vedessä ja ilmassa. SM-viikko esittelee urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja. Tapahtuma on järjestetty viisi kertaa, näistä kaksi talvella ja kolme kesällä. Näiden viiden vuoden aikana mukana on ollut yli 50 lajia aina rantavesipallosta taitolentoon ja kädenväännöstä koirahiihtoon.

SM-viikko kuuluu Suomen Olympiakomitean palvelutarjontaan. Vuodesta 2019 lähtien tapahtuman operatiivisesta toteuttamisesta on vastannut KOKO Tapahtuma Osuuskunta. SM-viikon suunnittelu ja toteutus tapahtuu aina tiiviissä yhteistyössä tapahtuman isäntäkaupungin kanssa. Seuraava SM-viikko järjestetään Salossa 30.6.-3.7.2022. Salossa odotetaan jo innolla tulevaa SM-viikkoa, jouduttiinhan sitä harmillisesti siirtämään vuodella eteenpäin vallitsevan koronaepidemian vuoksi.

Yle välittää SM-viikon kilpailutapahtumia suorina ja jälkilähetyksinä kanavissaan. Yle Urheilu onkin panostanut tapahtumaan vahvasti ja suomalaista urheilun monimuotoisuutta on nähty Ylen kanavissa yhteensä reilusti yli 100 tuntia.

– Olemme tyytyväisiä siihen, miten SM-viikko on kehittynyt lajitarjonnan puolesta ja itse tapahtumana. Olemme pystyneet tekemään laajaa kotimaista urheilukenttää näkyväksi myös suuremmalle yleisölle, sanoi Ylen urheiluoikeuksien ja kumppanuuksien päällikkö Riku Saaranluoma kesällä 2020, kun Yle ja Olympiakomitea uusivat SM-viikkoa koskevan sopimuksen vuoteen 2024 saakka.

Mukana olevat lajiliitot järjestävät oman lajinsa SM-kilpailun. Järjestelyissä on mukana aina myös paikkakunnan lajiaktiiveja. Kun tieto Joensuussa järjestettävästä SM-viikosta julkaistiin keväällä 2019, halusivat paikalliset luonnollisesti ottaa osaa kotikisaansa ja sen järjestelyihin. Niinpä he ottivat yhteyttä Suomen Krikettiliittoon.

– Tapasimme paikallisen seuran edustajan Joensuussa käydessämme. Joensuu Cricket Association (JCA) hyväksyttiin syksyllä krikettiliiton jäseneksi ja he osallistuivat SM-viikolla pelattavan kriketin sisäversion eli häkkikriketin SM-kilpailuun peräti kahden joukkueen voimin, kertoi krikettiliiton toiminnanjohtaja Maija Scamans joulukuussa 2019.

SM-viikko tuo lajeille paljon näkyvyyttä niin Ylen kanavissa kuin muualla mediassa. Lisäksi lajikokeilut sekä paikan päälle kerääntynyt yleisö tuo oman tunnelmansa, ja saattaapa moni löytää oman lajinsa SM-viikon lajikattauksesta.

– Tapahtuma oli kaikilta osiltaan menestys ja erittäin positiivinen kokemus! SM-viikon myötä medianäkyvyys oli aivan omassa luokassaan verrattuna koskaan aiemmin järjestettyihin kisoihin. Pelkästään katsojia paikan päällä oli monin kerroin enemmän kuin 15 vuoden aikana yhteensä! kertoi taitolennon Power Advanced-luokassa kilpaillut Harri Kanto kesällä 2019.

Kutsumme sinut mukaan Salon SM-viikolle!

Lajihaku Salon kesäkisaan on nyt avattu. SM-viikko tuo mukana oleville lajeille suurkilpailun tunnelmaa ja kovan tason sporttia aikuisten SM-sarjoissa. SM-viikko on iloa, yhteisöllisyyttä, ystäviä ja yhdessä tekemistä muiden lajien ja sidosryhmien kanssa. Urheilijoille SM-viikko tuo uudenlaisen kilpailuympäristön ja erityisen tunnelman. Katsojille SM-viikko esittelee uusia lajeja ja kokemuksia.

Lisää näkyvyyttä, harrastajia ja tunnettuutta? Kyllä kiitos!
Lisätietoja saat tästä ja ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Toimi pian, ilmoittautuminen päättyy 21.5.2021. Salossa nähdään!

Lisätiedot:
SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263

Kuva: Tomi Hänninen / SM-viikko