Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.03.2021 | Seuratoiminta

Harrastamisen Suomen mallin avustushaku lukuvuodelle 2021-2022 käynnistynyt – hakuaika päättyy 15.4.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut avustushaun kunnille Harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen lukuvuonna 2021-2020. Avustuksiin on varattu tänä vuonna 14,5 miljoonaa euroa. Hakuaika päättyy 15.4. Päätökset annetaan toukokuun loppuun mennessä. Avustuksella tuetaan lasten ja nuorten mieleistä ja maksutonta harrastamista koulupäivän yhteydessä.

Harrastamisen Suomen mallin pilotti on käynnistynyt tänä vuonna 117 kunnassa ja 1 100 koulussa. Harrastamaan on päässyt jo 232 000 koululaista. Nyt käynnistynyt hakukierros koskee ensi lukuvuoden (2021-2022) toimintaa.

Harrastusten tulee toteuttaa lasten ja nuorten harrastustoiveita ja käynnistyä viimeistää syyskuussa. Kunnat voivat lasten kuulemisessa hyödyntää mm. Koululaiskyselyn tuloksia sekä lasten ja nuorten avovastauksia. Harrastustoiminnan tulee olla pääsääntöisesti viikoittaista ja jatkuvaa.

Pilotista saatujen kokemusten perusteella hakuehtoja on tarkistettu ja avustusta voi hakea myös kohtuullisiin kuljetuskustannuksiin, silloin kun lasten ja nuorten toivomaa harrastusta ei voida järjestää koulun tiloissa. Avustusta haetaan aluehallintovirastojen sähköisessä asiointipalvelussa.

Lisätietoja aluehallintovirastoista. Katso aluehallintovirastojen yhteystiedot täältä.

Harrastamisen Suomen malli (OKM)

Aluehallintovirastojen sähköinen asiointipalvelu