Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.03.2021 | Huippu-urheilu

Nacra 17 -kaksikko tarttui viimeiseen oljenkorteen – suomalaispurjehtijoille neljäs maapaikka Tokion olympiakisoihin

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen onnistuivat hienosti nacra 17 -luokan viimeisessä mahdollisuudessa, Euroopan olympiakarsintaregatassa Lanzarotella. Maapaikka Tokioon varmistui jo ennen mitalilähtöä.

Suomi on saavuttanut neljännen maapaikkansa Tokion olympiakisojen purjehduskilpailuihin. Maapaikka avautui nacra 17 -luokkaan, kun Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen onnistuivat Euroopan olympiakarsintaregatassa Lanzarotella.

Regatassa on jäljellä vielä finaalilähtö. Jo ennen sitä on kuitenkin selvää, että sijalla viisi oleva suomalaiskaksikko ei voi pudota enää yhdenkään sellaisen venekunnan alapuolelle, jotka regatasta voivat maalleen olympiapaikan saavuttaa.

– Tosi siistiä! En ole päässyt vielä siihen vaiheeseen, että uskoisin tämän olevan totta, Kurtbay kommentoi paikan varmistuttua Sailing Team Finlandin facebook-sivulla.

Suomi on noussut nacra 17 -luokassa kohti kärkeä tasaisen varmasti viime vuosina. Koronaviruspandemian sotkemana vuonna 2020 Kurtbay ja Järvinen olivat EM-kisoissa seitsemäs. MM-kisoissa tuli yhdeksäs sija, jonka saavuttivat Kurtbay ja Akseli Keskinen.

Jo aiemmin Suomella oli hankittuna maapaikat kolmeen luokkaan Tokion olympiaregattaan. Laser radialiin ja laser standardiin paikat aukenivat jo vuoden 2018 MM-regatasta, RS:X-luokkaan paikka avautui vuoden 2019 MM-kilpailuista. Näihin paikkoihin on jo olympiaurheilijat valittukin: laser radialiin Tuula Tenkanen, laser standardiin Kaarle Tapper ja RS:X:ään Tuuli Petäjä-Sirén.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 19 paikkaa, jotka oikeuttavat 20 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Artikkelin kuva: Sailing Team Finland (kuvassa Sinem Kurtbay)