Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.03.2021 | Seuratoiminta

Rantalaisen räätälöity talousopas urheiluseuroille: taloushallinnon ei tarvitse olla vaikeaa

Miten hoituu yhdistysmuotoisen urheiluseuran tilinpäätös, palkanlaskenta tai verotus? Suomen Olympiakomitean pitkäaikainen yhteistyökumppani Rantalainen on julkistanut talousoppaan, joka antaa parhaat vinkit urheiluseuran taloushallintoon.

Ovatko jäsenmaksutuotot tai makkaranmyynti varainhankintaa vai varsinaiseen toimintaan liittyvää tuloa? Millaiset tulot ovat veronalaisia ja millaiset verovapaita? Mitä asioita matkalaskusta tai tulotositteesta on käytävä ilmi? Pitääkö tilinpäätökseen liittää toimintakertomus? Onko tapaturmavakuutus voimassa myös etätyössä?

Näihin kaikkiin kysymyksiin löytyy vastaus Rantalaisen uunituoreesta Urheiluseurojen talousoppaasta. Lataa oma, maksuton oppaasi täältä (aukeaa uuteen välilehteen)

Rantalainen auttaa urheiluseuroja keskittymään olennaiseen

Tilitoimisto Rantalaisella on pitkä kokemus urheiluseurojen ja lajiliittojen taloushallinnosta. Rantalaisen operatiivinen johtaja Risto Iivonen pitää päivitettyä talousopasta hyvänä työkaluna urheiluseurojen taloudellisen tietoisuuden lisäämiseksi.

– Pitkäaikainen yhteistyö Suomen Olympiakomitean ja urheilujärjestöjen kanssa on tuonut meille erityisosaamista ja tunnemme hyvin urheiluseurojen toimintaympäristön. Meillä on aito halu auttaa urheiluseuroja toteuttamaan taloushallintoa helposti ja tehokkaasti, lain kirjaimen mukaan.

– Palvelemme asiakkaitamme paikallisesti yli 40 toimipisteessä. Palveluumme kuuluu henkilökohtainen kirjanpitäjä ja palkanlaskija jokaiselle asiakkaallemme. Yhteydenpito on helppoa, kun urheiluseurassa tiedetään, kenen puoleen voi kääntyä missä tahansa taloushallinnon kiemuroissa.

– Ajan tasalla olevat, johtamisen kannalta tärkeät taloustiedot auttavat urheiluseuraa tekemään oikeita päätöksiä. Palveluumme kuuluu jalostaa tieto paremmin hyödynnettävään muotoon tulkitsemalla sitä yhdessä asiakkaan kanssa. Tuomme numeroiden tueksi inhimillistä älyä. Älykkään tiedon avulla rakennamme puolestaan urheiluseuralle taloudellisesti turvattua tulevaisuutta.

Suomen Olympiakomitean järjestöpäällikkö Rainer Anttila näkee urheiluseuratoiminnan suomalaisen yhteiskunnan tukipilarina.

– Urheiluseurojen tuhannet työntekijät ja lukemattomat vapaaehtoiset tekevät valtavasti työtä, jotta meillä kaikilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet nauttia liikunnan riemusta. Urheiluseurojen arvokas työ ansaitsee kaiken tukensa. Rantalaisen päivitetty talousopas auttaa urheiluseuroja hallitsemaan taloutta niin, että seurat voivat keskittyä olennaiseen, harrastusliikunnan ja kilpaurheilun järjestämiseen.

 

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea, järjestöpäällikkö Rainer Anttila, puh. 040 7164900
Tilipalvelu Rantalainen, operatiivinen johtaja Risto Iivonen, puh. 010 3216745

Rantalainen on kotimainen taloushallinnon palveluja tarjoava asiantuntijaorganisaatio. Yritys tarjoaa taloushallinnon palveluja yli 850 koulutetun ammattilaisen voimin yli 40 paikkakunnalla ympäri Suomen. Rantalaisella on vahva kokemus urheiluseurojen taloushallinnosta.