Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.04.2021 | Huippu-urheilu

Kolmas uimari alle Tokion olympiakisojen A-rajan – Ari-Pekka Liukkonen kauhoi 21,92 Helsingissä

Ari-Pekka Liukkonen liittyi Matti Mattssonin ja Ida Hulkon joukkoon Tokion olympiarajat selvittäneinä uimareina. A-raja alittui Helsinki Swim Meetissä.

Ari-Pekka Liukkonen on selvittänyt Tokion olympiakisojen A-rajan 50 metrin vapaauinnissa. Liukkonen ui Helsinki Swim Meetissä ajan 21,92, joka alitti olympiarajan 0,09 sekunnilla. Liukkonen ui kilpailun voittoon.

32-vuotias Liukkonen on edustanut Suomea olympiakisoissa jo Lontoossa 2012 ja Riossa 2016. Liukkosen parhaat pitkän radan arvokilpailusaavutukset ovat EM-pronssi Berliinissä 2014 ja MM-kisojen kuudes sija Budapestissä 2017.

Liukkosen ennätys on 21,58. Hän edustaa espoolaista Cetusta ja häntä valmentaa Marko Malvela.

Liukkonen on kolmas suomalainen uimari, joka on onnistunut rikkomaan Tokion olympiakisojen A-rajan. 200 metrin rintauinnissa rajan rikkonut Matti Mattsson ja sadan metrin rintauinnissa rajan rikkonut Ida Hulkko on jo valittu Suomen olympiajoukkueeseen.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 20 paikkaa, jotka oikeuttavat 21 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.