Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.05.2021 | Olympiakomitea

Minne Salon jälkeen? Haussa kesän 2023 SM-viikon isäntäkaupunki

Tampere, Vantaa, Joensuu ja Salo. Minne sitten? Haku SM-viikon isäntäkaupungiksi kesälle 2023 on nyt auki.

SM-viikko on viiden vuoden aikana saavuttanut arvostetun aseman suomalaisessa urheilukulttuurissa. Tapahtuma kerää yhteen useiden eri lajien aikuisten SM-kilpailut tuoden mukanaan tuhansia urheilijoita, valmentajia, toimitsijoita ja taustajoukkoja.

Isäntäkaupungille SM-viikko vahvistaa sen urheilu- ja liikuntatarjontaa, tukee monipuolisia liikuntamahdollisuuksia sekä tarjoaa merkittävän TV-näkyvyyden suurtapahtuman isäntänä. Kokonaisvaltaisella yhteistyöllä isäntäkaupungin kanssa SM-viikko tarjoaa viihdyttävän urheilujuhlan nautittavaksi paikan päällä sekä näkyvyyttä television välityksellä laajemmin.

SM-viikko järjestettiin talvella 2020 Joensuussa. Kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen oli erittäin tyytyväinen tapahtuman antiin:

– Talvinen SM-viikko tapahtumana oli juuri sellainen kuin toivottiinkin. Hienoa, että saimme olla mukana, ja toivottavasti saamme talvisen SM-viikon Joensuuhun joskus uudelleen!

Edellinen kesätapahtuma järjestettiin Vantaalla heinäkuussa 2019:

– Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön SM-viikon järjestäjäorganisaation kanssa. SM-viikko on tuonut paljon uusia lajeja vantaalaisten tietoisuuteen ja sen myötä uusia mahdollisuuksia hakeutua liikunnan pariin, kertoi Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti tapahtuman jälkeen.

Myös SM-viikon ”isä”, järjestelyistä vastaavan KOKO Tapahtuman puheenjohtaja Esa Niemi kannustaa kaupunkeja mukaan SM-viikolle:

– SM-viikko tarjoaa tapahtuman isäntäkaupungeille väylän olla mukana tekemässä liikunta- ja urheilukulttuuritekoja. Kun tapahtuman isäntäkaupunki saa hyvissä ajoin tietää, milloin ja missä kilpaillaan, se voi hioa kilpailupaikat ja -tarvikkeet suoritusvalmiuteen. Nämähän jäävät sitten tapahtuman jälkeen perintönä kaupunkiin harrastajien käyttöön.

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko kuuluu Suomen Olympiakomitean palvelutarjontaan. Tapahtuman operatiivisesta toteuttamisesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta. Yle Urheilu välittää SM-viikon kilpailutapahtumia suorina ja jälkilähetyksinä kanavissaan. SM-viikon kilpailutapahtumat järjestetään yhteistyössä lajiliittojen ja isäntäkaupungin kanssa.

Kesän 2023 isäntäkaupunkihaku on auki 15. kesäkuuta 2021 saakka.

Lisätiedot ja hakuohjeet:
SM-viikon nettisivuilta tai ota yhteyttä SM-viikon vastaavaan tuottajaan Päivi Harriin (045 264 2263, paivi.harri@kokotapahtuma.fi).

Jutun artikkelikuva: SM-viikko/Sakari Kuokkanen