Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.05.2021 | Olympiakomitea

SRV yhteistyöhön Suomen Olympiakomitean kanssa lasten liikuttamiseksi

Rakennusyhtiö SRV on solminut kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen Olympiakomitean kanssa. Yhteistyön tavoitteena on vastata yhteen tulevaisuuden suurimmista haasteista: lasten liikkumattomuuteen. Yhtiön uudessa strategiassa korostuu elinkaariviisas rakentaminen, ja tästä elinkaariajattelusta ponnistaa myös Olympiakomitean yhteistyö. SRV rakentaa yhdessä Olympiakomitean kanssa kestävää yhteiskuntaa, aktiivista arkea ja elinkaariviisasta tulevaisuutta.

Rakennusyhtiö SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola näkee yhteiskunnalliset haasteet merkittävänä moottorina yhteistyön käynnistämisessä.

– Olemme juuri uudistaneet strategiaamme, joka nojaa entistä enemmän elinkaariajatteluun. Se tarkoittaa meille entistä kestävämpää, ympäristötietoisempaa ja vastuullisempaa rakentamista. Tehtävämme on turvata sekä ympäristön että tilojen käyttäjien etuja sukupolviksi eteenpäin.

– Tähän arvomaailmaan sopii erittäin hyvin pitkäjänteinen yhteistyö Suomen Olympiakomitean kanssa. Liikkumattomuuden haaste on yhteinen ja koskettaa meitä kaikkia. Liikkumisen mallit syntyvät jo nuorena. ja niiden vaikutukset kantavat pitkälle elämän kaikilla eri osa-alueilla. Monella lapsella ei kuitenkaan ole mahdollisuutta harrastukseen, ja koronapandemia on entisestään pahentanut tilannetta. Me SRV:llä pyrimme parantamaan tilannetta rakentamalla kaupunkirakenteeseen koulujen ja asuinkortteleiden pihoille leikkipuistoja, jotka rohkaisevat liikkumaan. Olen erittäin iloinen, että nyt pääsemme ennaltaehkäisemään liikkumattomuuden haittoja myös tukemalla lasten liikuntaharrastuksia Olympiakomitean kautta.

Liikunta on halpa resepti moneen vaivaan

Merkittävä osa kaikenikäisistä suomalaisista istuu liikaa ja liikkuu liian vähän. Liikkumattomuus maksaa yhteiskunnalle jopa noin 3,2 miljardia euroa vuosittain. Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Laurila tuntee hyvin todellisuuden, johon laskelmat perustuvat.

– Liikkumattomuus aiheuttaa yhteiskunnalle suorien terveydenhuoltokustannusten lisäksi mittavia kuluja esimerkiksi tuottavuuden ja tuloverojen menetyksinä. Jo pelkästään syrjäytymisen kustannukset ovat UKK-instituutin vuonna 2018 tekemien laskelmien mukaan vähintään 70 miljoonaa euroa.

– Minulla on erityinen huoli lapsista ja nuorista. Koronapandemian on arvioitu pudottaneen noin 10–20 % nuorista pois urheiluseuratoiminnasta. Lasten liikkumattomuus on valtavan suuri haaste, jonka selättämiseksi Olympiakomitea tekee hartiavoimin töitä yhdessä lajiliittojen ja urheiluseurojen kanssa. Rahaa ja resursseja tähän työhön on kuitenkin aivan liian vähän. Siksi toivotan tervetulleeksi jokaisen yrityksen, joka on valmis tukemaan lasten harrastustoimintaa SRV:n tavoin.

– Suomen väestö ikääntyy nopeammin kuin mikään muu EU-maa. Me tulemme tarvitsemaan terveitä nuoria. Liikunta on varsin edullinen kansanlääke, jota on hyvä oppia käyttämään pienestä pitäen.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea, markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö Ville Köngäs, puh. 040 962 5463
SRV Yhtiöt Oyj, viestintä- ja markkinointijohtaja Miia Eloranta, miia.eloranta@srv.fi, puh. 050 441 4221

SRV Yhtiöt Oyj on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.
www.srv.fi/