Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
Blogi
11.05.2021 | Seuratoiminta | Blogi

Arto Kuusisto: Suomisport säästää seuran aikaa ja kustannuksia

Onko sinun seurassasi pohdittu, miten voitaisiin säästää aikaa ja kustannuksia seuran rutiinien ja taloushallinnan pyörittämisessä? Olympiakomitean Suomisport ja sen seurojen palvelut on suunniteltu ja kehitetty seuroille juuri helpottamaan arkea ja säästämään seuran kustannuksia. Keskittämällä urheilulle räätälöity digikehittäminen yhteen palveluun, jossa jokainen toiminto ja prosessi on hiottu mahdollisimman automatisoiduksi, säästetään koko urheilun aikaa ja kustannuksia.

Seurapalvelussa seuran taloushallinnan ja valmennusryhmien pyörittämisen hallinnollisia ja toiminnallisia prosesseja on automatisoitu. Laskutus poistuu lähes kokonaan ja valmentaja voi pyörittää toimintaa aikaa säästäen myös ”kentän laidalta” mobiilisovelluksen kautta. Kun liikkuja ostaa ja maksaa palvelunsa verkkokauppa-tyyppisesti maksuina digipalvelussa laskujen sijaan, rahankierto seuralle myös nopeutuu.

Joustavat tavat kerätä digimaksuja ja nopea rahan kierto seuralle

Seura voi kerätä maksuja Suomisportissa joustavasti, joko heti ilmoittautumisen yhteydessä tai kausimaksuina kauden aikana. Suomisportissa on monipuolisen maksujen hallinnoinnin toiminnot ja niitä voidaan hyödyntää joustavasti erilaisessa toiminnassa esim. matalan kynnyksen, kilpavalmennuksen tai aikuisharrastamisen toiminnassa. Ottamalla käyttöön taloushallinnan järjestelmän siirtyy tieto automaattisesti Suomisportista taloushallintaan. Seuran taloushallinnossa rutiinit onkin syytä automatisoida ja keskittyä datan käsittelyyn ja sillä johtamiseen taloudellisen vaikuttavuuden näkökulmasta.

Laskuttaminen on kallista

Usein kuvitellaan, että laskujen pyörittäminen ei maksa mitään. Harva tulee ajatelleeksi laskuttamisen piilokuluja eli sitä, että jokaiseen laskuun liittyy pankkipalvelumaksuja, jotka peritään kuukausitiliotteella könttänä. Samoin perintään liittyy kustannuksia ja taloushallinto-ohjelmissa on jokaisesta viennistä omat maksunsa. Nämä kustannukset ovat yhteensä helposti kahden euron luokkaa laskua kohti. Jos laskut lähtevät vielä paperilla, kustannukset kasvavat merkittävästi kalliine postimaksuineen. Kun siihen vielä lisätään manuaaliset ihmisen tekemät työtehtävät, päästään helposti 5–10 euron kustannuksiin per lasku.

Aika on rahaa myös seuroissa, eikä vapaaehtoisia nykypäivänä ole helppoa saada seuratoiminnassa hoitamaan taloushallinnan rutiinitehtäviä, mitkä on digitalisoitu suurelta osin muualla ihmisten arjessa.

Suomisport on seuralle arvovalinta

Kun useissa joukkuelajin seuroissa on jokaisella joukkueella omat pankkitilinsä, kasvavat kustannukset entisestään. Automatisaation hyödyt saa parhaiten käyttöön, kun seuralla on taloushallinnossa käytössään niin sanottu yhden pankkitilin malli, jossa joukkueita käsitellään kirjanpidossa omina kustannuspaikkoinaan. Kaiken tämän Suomisport hoitaa reilun euron transaktiomaksulla, jolla edelleen kehitetään päivittäin urheilun yhteistä Suomisport-palvelua koko urheiluyhteisön hyväksi. Tämäkin raha jää yhteiseen hyvään eikä mene yksityisten firmojen osakkaiden taskuun.

Tavoitteena on digitaalinen urheiluseura, jossa hallinnon rutiinit pyöritetään täysin digitaalisesti ja automatisaatioon perustuen, manuaaliset vaiheet minimoiden. Tämä visio vaatii monissa seuroissa vielä työtä, mutta hyvällä matkalla ollaan jo, kun seura alkaa hallinnoida maksuja digialustalla laskuttamisen sijaan.

Suomisport

  1. säästää aikaa
  2. poistaa laskutuksesta koituvia piilokuluja
  3. parantaa kassavirran seurantaa
  4. on suomalaisen urheilun arvovalinta

Lue lisää aiheesta