Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.05.2021 | Huippu-urheilu

Suomen olympia- ja paralympiajoukkueet rokotetaan ennen Tokion kisoja

Suomen Olympiakomitea on sopinut Suomen viranomaisten kanssa Tokion olympialaisiin ja paralympialaisiin lähtevien urheilijoiden ja taustahenkilöiden rokottamisesta.

Rokottaminen tuli mahdolliseksi Kansainvälisen olympiakomitean (KOK), Pfizerin ja BioNTechin yhteistyösopimuksen myötä. Rokottaminen ei aiheuta lisäkustannuksia Suomelle eikä hidasta rokottamisen tahtia, eikä myöskään vähennä muiden suomalaisten käytössä olevien rokotteiden määrää.

– Osa olympiajoukkueen henkilöstöstä ehtii saada rokotuksen osana kansallista rokotusohjelmaa. Ne, jotka eivät ehdi, saavat rokotteen KOK:n kautta yhteistyörokotteina. Tämä ei siis kuormita kuntia tai kansallista rokotusohjelmaa, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa.

– KOK:n, Pfizerin ja BioNTechin sopimukseen perustuva rokottaminen parantaa merkittävästi kisojen ja myös Suomen joukkueen terveysturvallisuutta, Olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen kertoo.

”Olympiarokotteiden” arvioidaan saapuvan Suomeen loppukuusta, jolloin rokottaminen käynnistyisi kesäkuun alussa. Rokottamisesta vastaa Lääkärikeskus Aava.

Lisätietoja: Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen, puh. 040 5410 295, mikko.salonen@olympiakomitea.fi