Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.05.2021 | Olympiakomitea

Olympiakomitean hallitustiedote 4/2021

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 25.5. Kokouksessaan hallitus keskusteli liikunta- ja urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmasta ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat.

Liikunta- ja urheiluyhteisön vastuullisuusohjelma siirtynyt käytäntöön 

Hallitus keskusteli liikunta- ja urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmasta ja totesi, että vastuullisuusohjelma on edennyt ripeästi käytännön teoksi. Vastuullisuusohjelman peruspilarit ovat hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, ilmasto ja ympäristö sekä antidoping. Olympiakomitean toiminnassa on asetettu selkeät toimenpiteet ja tavoitteet kaikille näille sektoreille.

– Olennaista on ymmärtää, että liikunta ja urheilu on kansallinen instituutio, johon kohdistuu suuria odotuksia myös vastuullisuuden osalta. Yhteinen vastuullisuusohjelma tarjoaa erinomaisen alustan, jolle lajiliitot voivat rakentaa omaa toimintaansa, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo.

Neljä urheilijaa valittiin Tokion kesäolympialaisiin

Olympiakomitean hallitus vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat, joiden mukaisesti Tokion kesäolympialaisiin valittiin Suomen edustajiksi Elias Kuosmanen (kreikkalais-roomalainen paini, 130kg), Ari-Pekka Liukkonen (uinti, 50 m vapaauinti), Aleksi Ojala (yleisurheilu, 50 km:n kilpakävely) ja Arvi Savolainen (kreikkalais-roomalainen paini, 97kg).

Suomen joukkueeseen on nyt valittu 18 urheilijaa.

– Alkuvuoden suomalaismenestys on ollut hyvää useissa kesäolympialajeissa, mm. yleisurheilussa, painissa, uinnissa ja sulkapallossa. Tällä hetkellä meillä on valintakelpoisia urheilijoita 23 ja tavoittelemme edelleen noin 50 urheilijan joukkuetta Tokioon. Olympiakarsinnat ja näyttökilpailut ovat nyt kiivaimmillaan, ja joukkue saa lopullisen muotonsa heinäkuun alkuun mennessä, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Suomen joukkueen esittely Olympiakomitean sivuilla

 

Lisätietoja: Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen, 040 5410 295.