Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.05.2021 | Olympiakomitea

Vastuullisuusohjelman toteutus etenee ympäristöohjelmien myötä  

Ympäristö ja ilmasto on vastuullisuusohjelman teemoista monille lajiliitoille tuorein ja vielä pohdintaa vaativa osa-alue. Ympäristöteeman vastuullisuusklinikat ja opetus- ja kulttuuriministeriön järjestöavustuskriteereihin sisällytetty vaatimus kestävän kehityksen suunnitelmasta vauhdittavat kehitystä kuluvan vuoden aikana. 

Vastuullisuusohjelmassa käytännön toimenpiteinä on mainittu toiminnan ympäristövaikutusten tunnistaminen ja toimintatapojen kehittäminen keskeisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi, ympäristöasioista viestiminen ja edellä kuvatun toiminnan suunnitelmallinen kehittäminen ja arviointi. Urheiluyhteisö haluaa toimia kestävästi myös tulevia sukupolvia kohtaan.

Ympäristöohjelma jäsentää ja perustelee tekemistä. Hyvin tehty ohjelma myös kannustaa eteenpäin ja sisältää mittarit etenemisen seurantaan.   

Olympiakomitea tukee urheilujärjestöjä ympäristöohjelmien rakentamisessa. Tärkein tukimuoto on vastuullisuusklinikat, joita järjestetään Ympäristö- ja ilmasto -teemalla vuoden aikana useampia. Seuraava klinikka on 8.6., ilmoittaudu mukaan tästä

Klinikoiden lisäksi tarjolla on tukimateriaaleja ja työkaluja. Klinikoilla keskeisiä kysymyksiä ovat olleet, mihin asioihin kehittäminen kannattaa suunnata ja mitä ympäristöohjelma pitää sisällään? Näihin kysymyksiin apua tarjoaa ympäristövaikutusten arviointityökalu sekä ympäristöohjelman mallipohja. Nämä ja muita tukimateriaaleja on koottu Olympiakomitean sivuille.

Ympäristöasioista on myös puhuttu lajiliittojen vastuullisuussparrauksissa. Yhden liittojohtajan sanoin: ”Tähän asiaan tarttuu mielellään, sillä se tuo myös säästöjä”.

Lue lisää aiheesta