Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.05.2021 | Huippu-urheilu

SE-vauhti siivitti Fanny Teijonsalon Tokion olympiarajan alle

Fanny Teijonsalo on alittanut neljäntenä suomalaisuimarina Tokion olympiakisojen A-rajan. Raja hoitui Mare Nostrum -kiertueella Monacossa 50 metrin vapaauinnissa.

Fanny Teijonsalo on rikkonut Tokion olympiakisojen A-tulosrajan (24,77) 50 metrin vapaauinnissa. Valintakelpoisuus heinä-elokuun olympiakisoihin varmistui, kun Teijonsalo ui täsmälleen vaaditun ajan Mare Nostrum -kiertueen osakilpailussa Monacossa lauantaina. Aika on myös uusi Suomen ennätys.

– Takaraivossa oli ajatus, että täällä ne voi tulla (SE ja Tokio A-raja). Kunto ei mihinkään viikossa katoa ja täällä on hyvät olosuhteet ja nopea allas. Viikko on kuitenkin ollut raskas, eikä uinti ole tuntunut mitenkään hyvältä, joten en tänään ajatellut asiaa ja se oli kisaa ajatellen varmaan hyväkin, Teijonsalo totesi Uimaliiton verkkosivuilla.

25-vuotias uimari oli lähellä olympiarajaa jo viime viikolla Budapestin EM-kisoissa Unkarissa. Tuolloin SE-aika 24,81 jäi vain neljän sadasosan päähän Tokion pääsyrajasta ja riitti yhdeksänteen sijaan.

Teijonsalo edustaa espoolaista Cetus-seuraa, ja häntä valmentaa Marko Malvela. Malvelan valmennettavista Tokion A-rajan on jo aiemmin selvittänyt Ari-Pekka Liukkonen, samalla matkalla kuin Teijonsalo. Tiimistä myös Mimosa Jallow’lla on hyvät mahdollisuudet päästä Tokioon.

Malvelan uimarien lisäksi Tokion A-rajan alle ovat suomalaisista uineet Matti Mattsson (200 metrin rintauinti) ja Ida Hulkko (100 metrin rintauinti). Heidät on Liukkosen tavoin myös valittu jo Suomen joukkueeseen. Aikarajoja on mahdollista rikkoa 27. kesäkuuta asti.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 24 paikkaa, jotka oikeuttavat 25 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Artikkelin kuva: Suomen Uimaliitto