Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.06.2021 | Seuratoiminta

Taloushallinto taskussasi? Netvisor pitää urheiluseuran raha-asiat ajan tasalla    

Moderni taloushallinnon järjestelmä on helppokäyttöinen, reaaliaikainen ja pilvipohjainen. Urheiluseuran taloushallinnossa automaatio säästää sekä aikaa että rahaa ja viime kädessä laskee urheiluharrastusten hintaa lapsille ja nuorille. Suomen Olympiakomitean yrityskumppanina Visma Solutions tarjoaa Netvisor-ohjelmiston yhdistysmuotoisille seuroille kumppanihintaan.

Tiedätkö, mikä on urheiluseurasi suurin menoerä? Entä miten tuotot ja kustannukset jakautuvat? Miten varmistat, että budjetissa on pelivaraa myös yllätyskuluille? Entä kuinka nopeasti saat koottua tiedot taloushallinnon kuukausiraporttiin?

Taloushallinnolla on iso merkitys urheiluseuran toiminnassa. Jos laskut kirjataan käsin ja palkat maksetaan eri järjestelmällä kuin jäsenmaksut, vie kirjanpito helposti paljon aikaa. Manuaalisesti hoidettu talous tuottaa helposti myös virheitä, joita on vaikea löytää jälkikäteen. Tähän kaikkeen Olympiakomitea suosittelee ratkaisuksi Visma Netvisor-ohjelmistoa.

Hyväksy laskut mobiilisti vaikka kentän laidalla

Digitaalisaatio merkitsee paljon Visma Solutions Oy:n Growth Manager Juha Kuokkaselle.

– Mielestäni kenenkään ei kannata tuhlata aikaa asioihin, jotka voi tehdä helpommin ja nopeammin tai automatisoida kokonaan. Urheiluseuralle taloushallinnon sähköistäminen ja automatisointi voivat tuottaa merkittäviä säästöjä sekä ajassa että rahassa mitattuna.

Isoin hyöty urheiluseuralle tulee siitä, että Netvisorilla koko seuran talouden voi hoitaa yhdellä järjestelmällä. Kun joukkueiden jäsenlaskutus ja rahaliikenne hoidetaan samassa palvelussa, on kirjanpito ja kassavirran seuranta reaaliaikaista.

Taloudenpito sujuu ketterästi, kun yhteiskäyttöinen järjestelmä mahdollistaa talousasioiden hoidon ja tiedon haun useille henkilöille seurassa sekä tilitoimistossa.  Ohjelmistoon sisältyvän mobiilisovelluksen avulla seuran taloutta voi hoitaa missä ja milloin vain, vaikka urheilukentän laidalla.

Reaaliaikainen data ja Netvisorin laatima kassavirtaennuste auttavat suunnittelemaan seuran toimintaa entistä realistisemmalta pohjalta.

– Seura säästyy monelta ongelmalta, kun jokaisella hallituksen jäsenellä on selkeä tieto, mistä rahat ovat tulleet ja mihin niitä on käytetty. Jokainen, jolla on käyttöoikeus järjestelmään, pääsee itse katsomaan, mistä kustannukset muodostuvat. Se helpottaa myös päätösten tekoa, Kuokkanen kertoo.

Urheiluseurojen digiloikka on jo pitkällä

Urheiluseurojen taloushallinnon digitalisointi on edennyt isoin harppauksin viime vuosien aikana. Sitä on edistänyt Olympiakomitean oman digitaalisen palvelualustan Suomisportin kehitystyö, mutta myös pitkäjänteinen yritysyhteistyö tilitoimisto Rantalaisen ja Visma Solutionsin kanssa.

Olympiakomitean ja Visma Solutionsin yhteistyö käynnistyi vuonna 2015. Sen tulosta on esimerkiksi Suomisport-integraatio, joka vie urheiluseuran tilitykset automaattisesti Netvisoriin ja helpottaa siten rahavirtojen reaaliaikaista seurantaa.

Kuokkanen kiittelee urheiluseurojen aktiivista otetta muutosten läpiviemisessä.

– Muutokset eivät ole aina vaivattomia, mutta tämän päivän it-ohjelmat ovat niin helppokäyttöisiä, että niiden käyttöönotto sujuu nopeasti jo muutaman päivän koulutuksella ja ilman koulutustakin. Meillä on vahva usko digitalisaation hyötyihin urheiluseuroissa.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: järjestöpäällikkö Rainer Anttila, puh. 040 7164900
Visma Solutions Oy: Sales Specialist Suvi Arola, suvi.arola@visma.com, 050 4045794

 

Visma Solutions Oy tarjoaa pilvipohjaisia ratkaisuja taloushallinnon automatisointiin, asiantuntija- ja projektiyritysten työnohjaukseen, verkkolaskutukseen, sähköiseen allekirjoittamiseen sekä budjetointiin ja ennustamiseen. Automatisoidun taloushallinnon ohjelmisto Netvisor on yksi Visman tunnetuimmista tuotteista. Yritys on osa pohjoismaista Visma-konsernia. www.visma.fi