Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.06.2021 | Huippu-urheilu

Kolmas valintakelpoinen suomalaisurheilija 50 kilometrin kävelyyn – Jarkko Kinnuselle olympiapaikka Tokioon

Suomella on kolme valintakelpoista urheilijaa Tokion olympiakisojen 50 kilometrin kävelyyn. Aku Partasen ja Aleksi Ojalan seuraksi Jarkko Kinnunen saavutti paikan rankingjärjestelmän kautta.

Jarkko Kinnunen on saavuttanut olympiapaikan Tokion olympiakisojen 50 kilometrin kilpakävelyyn. Kinnusen valintakelpoisuus varmistui, kun Kansainvälisen Yleisurheiluliiton olympiaranking sulkeutui maanantaina ja se päivittyi keskiviikkona. Kinnunen sijoittui rankingissa 58:nneksi, kun 60 parasta sai paikan.

37-vuotias Kinnunen on kokenut olympiaurheilija. Pekingissä 2008 ja Lontoossa 2012 hän sijoittui 15:nneksi, Riossa 2016 23:nneksi. Kinnusen uran paras arvokisasijoitus on kahdeksas MM-kisoissa 2009.

Kinnunen edustaa Jalasjärven Jalasta. Häntä on valmentanut vuodesta 2016 lähtien 50 kilometrin kilpakävelyn maailmanmestari vuodelta 1995, Valentin Kononen.

Suomella on mahdollisuus asettaa 50 kilometrin kävelyyn lähtöviivalle täysi kolmen hengen joukkue, sillä Kinnusen lisäksi olympiapaikan ovat saavuttaneet tulosrajoilla Aku Partanen ja Aleksi Ojala. Heidät on jo valittu Suomen olympiajoukkueeseen. 50 kilometrin kävely on viimeisen kerran olympiaohjelmassa Tokiossa.

Kinnusen paikan myötä Suomella on yleisurheiluun kymmenen valintakelpoista urheilijaa, joista viisi on jo joukkueeseen valittu. Yleisurheilulajeista valtaosan ranking sulkeutuu vasta kesäkuussa.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 25 paikkaa, jotka oikeuttavat 26 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.