Siirry sisältöön
Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

90 urheilijalle myönnettiin urheilija-apuraha talvilajien apurahajaossa

20 000 euron apurahan sai 12, 10 000 euron apurahan 34 ja 6 000 euron apurahan 44 urheilijaa. Joukossa oli myös kaksi kesälajien urheilijaa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt talvilajien apurahajaossa urheilija-apurahoja 90 urheilijalle. Joukossa on mukana myös kaksi kesälajien yleisurheilijaa, joille apuraha myönnettiin alkukauden näyttöjen perusteella.

Apurahan tarkoituksena on turvata urheilijoille taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle niin, että urheilijat voivat menestyä kansainvälisissä arvokisoissa. Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja myöntämisessä otetaan huomioon esimerkiksi urheilijan sitoutuminen valmennukseen ja menestys kilpailuissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti apurahan saajista Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön esityksestä. Luettelo urheilijoista, joille apuraha myönnettiin, opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla.

Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit