Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.06.2021 | Huippu-urheilu

Kolmas keihäsmies yli Tokion olympiarajan – Toni Kuusela kiskaisi 85 metrin kerhoon Orimattilassa

Toni Kuuselan lisäksi Antti Ruuskanen ja Oliver Helander ovat rikkoneet Tokion olympiarajan miesten keihäänheitossa. Lisäksi Lassi Etelätalo on kiinni rankingpaikassa.

Toni Kuusela on rikkonut Tokion olympiakisojen tulosrajan miesten keihäänheitossa. 85 metrin raja hoitui, kun Kuusela heitti tuloksen 85,03 Orimattilan tähtikisoissa tiistaina.

Ennen tiistaita Kuuselan ennätys oli kesällä 2019 heitetty 83,40. 27-vuotias Kuusela edustaa Kuortaneen Kuntoa. Häntä valmentaa Petteri Piironen.

Miesten keihäänheitossa on odotettavissa sisäinen karsinta, sillä Oliver Helander ja Antti Ruuskanen rikkoivat tulosrajan jo kesällä 2019. Lisäksi Dohan MM-nelonen Lassi Etelätalo on vankasti kiinni valintakelpoisuudessa rankingjärjestelmän kautta. Tokioon saa valita maksimissaan kolme edustajaa miesten keihäänheittoon.

Yleisurheilussa valintakelpoisuuden on varmistanut jo 13 urheilijaa. Kaikkiaan suomalaisurheilijat ovat hankkineet tässä vaiheessa 30 olympiapaikkaa. Yksi näistä on parikilpailuun, joten valittavissa on 31 urheilijaa. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Artikkelin kuva: Suomen Urheiluliitto