Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.06.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Viimeinen oljenkorsi tuotti tuloksen – Antti Vikström tähtäsi maapaikan Tokion olympiakisoihin

Antti Vikström onnistui jousiammunnan viimeisessä olympiakarsinnassa. Paikka Tokioon avautui puolivälieräpaikan turvin.

Antti Vikström on saavuttanut Suomelle maapaikan Tokion olympiakisojen jousiammuntakilpailuihin. Paikka varmistui Pariisissa kilpaillussa maailman olympiakarsintaturnauksessa, jossa oli jaossa viimeiset paikat Tokioon.

Alun perin Pariisissa piti olla jaossa enää yksi yksilöpaikka miehiin ja naisiin. Poisjääntien ja viikonloppuna käytyjen joukkuekilpailujen myötä paikkoja tuli uusjakoon niin, että miehille oli jaossa vielä seitsemän ja naisille viisi paikkaa.

Sijoituskierroksella 19:nneksi sijoittunut Vikström voitti pudotusotteluissa Islannin Gummi Gudjonssonin 6-0, Ruotsin Kaj Sjöbergin uusinnan kautta 6-5, Hong Kongin Cheung Sum Hin Mosesin niin ikään uusinnan kautta 6-5 ja Sveitsin Florian Faberin 6-4. Kahdeksan joukkoon selvisi kaksi ukrainalaista, joten maakohtaisen maksimin ollessa yksi yksilöpaikka puolivälieräpaikka varmisti maapaikan.

Vikström jatkoi voittokulkuaan vielä puolivälierissä päihittämällä Unkarin Matyas Baloghin 6-4. Välierässä tuli tappio Venäjän Galsan Bazarzhapoville 4-6, mutta turnauksen kolmossija varmistui pronssiottelun 6-4-voitolla Ukrainan Oleksi Hunbinista.

28-vuotiasta Vikströmiä valmentaa hänen isänsä Pentti Vikström, joka edusti Suomea olympiakisoissa Soulissa 1988 sijoittuen henkilökohtaisessa kilpailussa seitsemänneksi ja joukkuekilpailussa neljänneksi. Vikström edustaa Oulaisten Sulkaa.

Jousiammunta on kymmenes laji, jossa suomalaiset ovat varmistaneet olympiapaikan Tokioon. Kaikkiaan suomalaisurheilijat ovat hankkineet tässä vaiheessa 31 olympiapaikkaa. Yksi näistä on parikilpailuun, joten valittavissa on 32 urheilijaa. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Lue lisää aiheesta