Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.06.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Kristiina Mäkelä loikki yli Tokion olympiarajan

Kristiina Mäkelästä tuli toinen suomalainen kolmiloikkaaja, joka on selvittänyt Tokion olympiarajan. Aikaikkuna tulosten tekemiseen sulkeutuu tiistaina.

Kristiina Mäkelä on ylittänyt Tokion olympiarajan (14,32) kolmiloikassa. Raja ylittyi, kun Mäkelä hyppäsi ennätyksensä 14,41 Kuortaneen juhannuskisojen neljännellä kierroksella. Hypyssä oli takana myötätuulta 1,4 metriä sekunnissa.

Mäkelä on kutitellut olympiarajaa jo monesti tänä kesänä. Kauden kolmen aiemman kilpailun tulokset ovat olleet 14,20, 14,26 ja 14,19. Kuortaneella Mäkelän heikoinkin tulos oli 14,19.

28-vuotiasta Mäkelää valmentaa Tuomas Sallinen. Arvokisafinaaleissa olympia-, MM- ja EM-tasolla esiintynyt kolmiloikkaaja edusti Suomea jo Rion olympiakisoissa, jossa tuloksena oli 12. sija. Mäkelä edustaa Orimattilan Jymyä.

Mäkelä on jo 14:s yleisurheilija, joka on varmistanut valintakelpoisuutensa Tokion olympiakisoihin. Kolmiloikassa myös Senni Salminen on ylittänyt olympiarajan. Yleisurheilussa tuloksia on mahdollista tehdä enää tiistaihin asti.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 34 paikkaa, jotka oikeuttavat 35 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Lue lisää aiheesta