Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
27.06.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Mira Potkonen lunasti olympiapaikan – nyrkkeilystä 12:s laji, jossa suomalaiset saavuttaneet olympiapaikkoja Tokioon

Mira Potkonen juhli olympiapronssia Riossa 2016. Menestystä on tullut senkin jälkeen tasaisesti 60-kiloisten sarjassa.

Mira Potkosen olympiapaikka 60-kiloisten sarjaan on saanut sinettinsä. Potkonen ei onnistunut varmistamaan paikkaa Euroopan olympiakarsintaturnauksesta kesäkuun alussa, mutta tasainen menestys läpi olympiadin varmisti Potkoselle Euroopan viimeisen kiintiöpaikan erillisen olympiarankingin kautta.

Potkonen saavutti olympiapronssia Riosta 2016. Sen jälkeen hän on voittanut muun muassa MM-pronssia 2019, Euroopan mestaruudet 2018 ja 2019 ja Euroopan kisojen voiton 2019. Lisäksi Potkonen oli kuudes MM-kisoissa 2018.

Potkosella on ikää 40 vuotta, joten amatöörinyrkkeilysääntöjen mukaan tämä vuosi on viimeinen, jolloin hän saa vielä kilpailuihin osallistua. Tampereen Voimailuseuraa edustavaa Potkosta valmentaa Maarit Teuronen.

Potkosen paikan myötä nyrkkeilystä tuli 12:s laji, jossa suomalaiset ovat olympiapaikkoja varmistaneet. Kaikkiaan Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 35 paikkaa, jotka oikeuttavat 36 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Lue lisää aiheesta