Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.06.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Nuorten maailmanennätys murskaksi – Silja Kosonen ylitti Tokion olympiarajan

Silja Kosonen pisti Vaasassa kertaheitolla uusiksi sekä yleisen sarjan Suomen ennätyksen että nuorten maailmanennätyksen. 73,43 ylitti myös Tokion olympiarajan.

Silja Kosonen on ylittänyt Tokion olympiarajan (72,50) moukarinheitossa. Ylitys hoitui tyylillä, sillä Kososen Vaasassa heittämä tulos 73,43 oli samalla yleisen sarjan Suomen ennätys ja alle 20-vuotiaiden maailmanennätys. Aiempi SE-tulos 72,44 oli Kososen omissa nimissä tämän vuoden maaliskuulta, nuorten ME-tulos puolestaan Kiinan Zhang Wenxiun 73,24 vuodelta 2005.

– Olen odottanut tätä todella kauan. Aloin jo epäillä itseäni, puhuinko ME:stä liian aikaisin, Kosonen tunnusti Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

– Äiti teki minulle nyt pitkästä aikaa letit eli onnenkampauksen. Meillä oli hotellissa myös mahdollisuus istua pitkään kylmässä vedessä. Uskon, että sekin auttoi valmistautumisen onnistumisessa.

Vaasassa käytiin kaikkien aikojen tasokkain kotimainen moukarikilpailu, sillä myös Krista Tervo heitti hienosti 71,60 ja paranteli asemiaan tiistaina umpeutuvassa Tokion olympiarankingissa. Kolmossijaankin vaadittiin 68,03, jonka heitti Suvi Koskinen. Jo ennen SE-heittoaan Kosonen oli heittänyt 71,64.

Someron Esaa edustava Kosonen on syntynyt vuonna 2002. Häntä valmentaa Jani Pihkanen. Nuorten maailmanennätyksen myötä sekä miesten että naisten alle 20-vuotiaiden ME-tulokset ovat suomalaisten hallussa, sillä miehissä ennätystä pitää hallussaan Olli-Pekka Karjalainen.

Vielä tiistaina jatkuvat Vaasan rankingkisat ovat yleisurheilijoille viimeinen mahdollisuus varmistaa valintakelpoisuus Tokion olympiakisoihin. Kaikkiaan Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 36 paikkaa, jotka oikeuttavat 37 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Artikkelin kuva: Anssi Mäkinen / Suomen Urheiluliitto

Lue lisää aiheesta