Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.06.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Myös naisten golfiin kaksi olympialippua – Matilda Castrén ja Sanna Nuutinen saavuttivat paikat Tokioon

Golfin naisten olympiaranking on sulkeutunut. Sekä Matilda Castrén että Sanna Nuutinen varmistivat selkeästi paikkansa 60 olympiapelaajan joukossa.

Matilda Castrén ja Sanna Nuutinen ovat saavuttaneet paikan Tokion olympiakisojen golfturnaukseen. Naisten olympiaranking sulkeutui tiistaina, ja kumpikin pelaaja oli kirkkaasti 60 mukaan kutsutun joukossa. Castrénin sijoitus olympiarankingissa oli 32:s, Nuutisen 49:s.

Golfissa maakohtainen maksimikiintiö on neljä sekä miehiin että naisiin. Neljäänkin paikkaan voi yltää vain, jos kaikki neljä ovat olympiarankingissa 15 parhaan joukossa. Miehissä tähän ylsi vain Yhdysvallat, naisissa Etelä-Korea ja Yhdysvallat.

Listan 15 parhaan ulkopuolelta maakiintiö on vain kaksi pelaajaa maata kohden. Tässä katsannossa Suomi sai siis maksimimäärän pelaajia Tokioon sekä miehissä että naisissa. Myös Ursula Wikström olisi yltänyt 60 pelaajan kiintiöön, jos edellä ei olisi ollut kahta suomalaista.

Matilda Castrén. Kuva: Golfliitto

26-vuotias Castrén on tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 74. Castrén pelaa toista kauttaa naisten pääkiertueella, LPGA:lla. Kesäkuussa hän teki suomalaista golfhistoriaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena LPGA-kiertueen osakilpailun Kaliforniassa. 30-vuotias Nuutinen kirjautti puolestaan viime kaudella suomalaisnaisten historian korkeimman sijoituksen Euroopan kiertueen pistelistalla, kun hän oli kauden päätteeksi viides. Myös kuluva kausi on lähtenyt Keimola Golfia edustavalta Nuutiselta vahvasti, sillä jo neljä kertaa hän on pelannut itsensä kymmenen parhaan joukkoon ja huonoinkin tulos tämän kauden viidestä kilpailusta on 18:s.

Golf palasi olympiaohjelmaan pitkän tauon jälkeen Riossa 2016, jolloin Suomella oli mukana kaksi miestä ja kaksi naista. Samankokoinen joukkue nähdään myös Tokiossa, sillä jo viime viikolla Kalle Samooja ja Sami Välimäki lunastivat paikat miesten turnaukseen.

Kaikkiaan suomalaisurheilijat ovat hankkineet tässä vaiheessa 38 olympiapaikkaa. Yksi näistä on parikilpailuun, joten valittavissa on 39 urheilijaa. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Artikkelikuva: LET/Tristan Jones

Lue lisää aiheesta