Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.06.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Yleisurheilun olympiaranking umpeutui – kymmenen valintakelpoista suomalaisurheilijaa Tokioon lisää

Olympiaranking on päivittynyt lopulliseen muotoonsa yleisurheilussa. Yleisurheilussa valintakelpoisia suomalaisurheilijoita on jopa 24.

Suomalaiset yleisurheilijat ovat saavuttaneet useita olympiapaikkoja Tokioon rankingin kautta. Aikaikkuna tulosten tekemiseen umpeutui tiistaina, ja olympiaranking on päivittynyt lopulliseen muotoonsa Kansainvälisen Yleisurheiluliiton verkkosivuille.

Yleisurheilussa olympiapaikan pystyy saamaan kahdella tapaa: joko rikkomalla kovan tulosrajan tai toissijaisesti mahtumalla lajikohtaiseksi määritetyn rankingrajan sisäpuolelle. Tulosrajoilla valintakelpoisuuden saavutti kaikkiaan 14 suomalaista yleisurheilijaa, ja jo aiemmin sulkeutuneesta maantielajien olympiarankingista paikan saavutti kilpakävelijä Jarkko Kinnunen. Kymmenen näistä urheilijoista on ehditty jo myös valita Suomen olympiajoukkueeseen.

Näiden 15 urheilijan lisäksi valintakelpoisuuden saavuttivat keskiviikkona päivittyneen olympiarankingin mukaan Lotta Kemppinen sadalla metrillä (43:s), Sara Kuivisto sekä 800 että 1 500 metrillä (40:s molemmilla), Nooralotta Neziri sadan metrin (27:s) ja Viivi Lehikoinen (36:s) 400 metrin aidoissa, Camilla Richardsson 3 000 metrin esteissä (41:s), Wilma Murto (24:s) ja Elina Lampela (29:s) seipäässä, Krista Tervo moukarissa (29:s) ja Maria Huntington (19:s) seitsenottelussa.

Lisäksi Lassi Etelätalo on rankingin kautta valintakelpoinen keihäässä. Hän ei kuitenkaan tuo Suomelle lisäpaikkaa, sillä maakohtainen maksimikiintiö on kolme, ja keihäässä Antti Ruuskanen, Oliver Helander ja Toni Kuusela ovat jo aiemmin ylittäneet tulosrajan. Keihäässä on siis neljä valintakelpoista urheilijaa, mutta vain kolme paikkaa.

Yleisurheilun loput olympiavalinnat tehdään ensi viikon maanantaina, 5. heinäkuuta, jolloin on viimeinen valintapäivä Tokion olympiakisoihin. Aiemmin tänään Olympiakomitean hallitus sinetöi seitsemän muun urheilijan valinnan.

Yleisurheilussa on siis ainakin 24 valintakelpoista urheilijaa. Kaikki Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Artikkelin kuvassa Maria Huntington. Kuva: Anssi Mäkinen

Lue lisää aiheesta