Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.07.2021 | Huippu-urheilu

Tokion olympiajoukkueen koko yltää tavoiteltuun urheilijamäärään

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 5.7. ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät tuoreimmat olympiavalinnat. Uusina niminä olympiajoukkueeseen liittyvät uimari Mimosa Jallow (100 m selkäuinti) ja yleisurheilijat Sara Kuivisto (800 m ja 1500 m), Nooralotta Neziri (100 m aidat), Viivi Lehikoinen (400 m aidat) Camilla Richardsson (3000 m esteet), Wilma Murto ja Elina Lampela (seiväs), Kristiina Mäkelä (kolmiloikka), Krista Tervo ja Silja Kosonen (moukari), Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela (keihäs) sekä Maria Huntington (seitsenottelu).

Tuoreimpien valintojen myötä Suomen joukkueen koko Tokiossa on 47 urheilijaa 12 urheilumuodossa. Joukkuetta täydennetään vielä myöhemmin kolmannella keihäänheittäjällä ja mahdollisen villin kortin saaneilla urheilijoilla.

– Alkuperäinen arviomme ja tavoitteemme oli saada karsintasysteemin kautta kokoon 50 valintakelpoista urheilijaa Tokioon. Nyt joukkueeseen on nimetty 47 urheilijaa ja valintakelpoisia olisivat olleet myös kisoista poisjääneet Emil Ruusuvuori (oma päätös), Lotta Kemppinen (loukkaantunut) ja Airi Mikkelä (lopettanut), joten tavoiteltuun urheilijamäärään yllettiin. Lisäksi jännitämme vielä ainakin Anni Vuohijoen kohtaloa painonnoston villien korttien osalta, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

– Kansainvälinen kilpailu on erittäin kovaa kaikissa kesäolympialajeissa, joten olympiaedustus on jokaiselle urheilijalle hieno saavutus. Joukkueessa huomionarvoista on myös se, että kaksi kolmasosaa joukkueen urheilijoista on ensikertalaisia olympialaisissa. Tämä korostaa sitä, että meillä on uusi urheilijasukupolvi nousemassa kansainväliselle tasolle, Lehtimäki sanoo.

Keihäänheiton edustajat ratkaistaan 14.7.

Miesten keihäänheitossa Huippu-urheiluyksikkö valitsi Tokioon tässä vaiheessa kaksi urheilijaa eli Kuuselan ja Etelätalon. Kolmas edustaja ratkaistaan Joensuun GP-kisan jälkeen 14.7.

– Meillä oli mahdollisuus ilmoittaa viimeisenä ilmoittautumispäivänä neljä keihäänheittäjää Tokioon, koska yleisurheilussa on mahdollista asettaa lajeihin kolmen kilpailevan urheilijan lisäksi myös varaedustaja. Näin ollen ilmoitimme myös valintakelpoiset Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin kisoihin. Viimeinen paikka ratkaistaan heidän välillään 14.7 Joensuun GP:n jälkeen. Heittäjillä on tiedossa yhteisesti SUL:n kanssa sovitut valintakriteerit ja he ovat niihin sitoutuneet, Lehtimäki taustoittaa.

Tokion olympialaisten kisasivut

Suomen joukkueen esittely Olympiakomitean sivuilla

 

Lue lisää aiheesta