Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Oliver Helander heittää Tokiossa, Antti Ruuskanen varaedustajaksi

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt viimeisen valinnan Suomen joukkueeseen Tokion kesäolympialaisiin. Aiemmin ilmoitetun menettelyn mukaisesti miesten keihäänheiton kolmas edustaja nimettiin Joensuun GP-kilpailujen jälkeen. Annettujen näyttöjen ja valintakriteerien pohjalta Suomen kolmanneksi edustajaksi miesten keihäänheittoon valittiin Oliver Helander. Samalla Antti Ruuskanen nimettiin kotiin jääväksi varaedustajaksi, koska olympiayleisurheilun säännöt mahdollistavat neljän urheilijan ilmoittamisen kuhunkin lajiin. Aiemmin Suomen edustajiksi miesten keihäänheittoon oli jo valittu Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela.

– Keihäsvalinta toteutettiin yhteisesti heittäjien ja Suomen Urheiluliiton (SUL) kanssa sovittujen kriteereiden pohjalta. On järjestelmän näkökulmasta hienoa, että meillä löytyy lajeja, joissa valintakelpoisia ehdokkaita on enemmän kuin jaossa olevia paikkoja. Se nostaa kotimaisen kilpailun tasoa ja vie lajikulttuuria eteenpäin. Suomen olympiajoukkueen ja Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoo.

– Yksilön kannalta on tietysti tiukka paikka, jos tietää olevansa valintakelpoinen mutta ei tule valituksi joukkueeseen. Kaikki kunnia ja kiitos Antille, hän on tehnyt huikean uran, ollut kahdeksan kertaa kuuden parhaan joukossa arvokisoissa, voittanut olympiahopeaa ja Euroopan mestaruuden. Antti on tullut vaikeuksien jälkeen takaisin kansainväliselle tasolle, ollut esikuva ja upea persoona Suomen joukkueessa ja jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen urheiluhistoriaan, Lehtimäki sanoo.

Suomen joukkueen lopullinen koko Tokiossa on 46 urheilijaa 11 urheilumuodossa.

Tokion olympialaisten kisasivut
Suomen joukkueen esittely Olympiakomitean sivuilla
Tokion kisaopas Olympiakomitean sivuilla

 

Lue lisää aiheesta