Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Eetu Kallioinen upeasti neljäs skeetin olympiafinaalissa

Eetu Kallioinen taisteli upeasti skeetin finaalissa, mutta jäi lopulta neljänneksi pudotusformaatilla ammutussa finaalissa. Kaarle Tapper johtaa laser standardin olympiaregattaa.

Kallioinen selvisi finaaliin peruskilpailun kolmantena (123/125 kiekkoa) ja avasi myös skeetin finaalin loistavasti selvittäen ensimmäiset 28 kiekkoa puhtaasti. Kallioinen ampui kuitenkin kaksi kertaa seuraavissa sarjoissa tuplapummit ja päätyi lopulta tulokseen 36/40. Näin ollen Kallioinen sijoittui hienosti neljänneksi miesten olympiaskeetissä.

– Parempi, etten sano suoraan mikä on päällimmäinen tuntemus, mutta harmittaa siis aivan järjettömästi. Mieli ei ole hyvä millään tavalla. Nelossija on finaalissa se kaikkein huonoin sija. Se ei ole mitali. Toivottavasti alkaisi viikon sisään lämmittämään jo tämä sija, pettynyt Kallioinen kertoi.

Kallioisen sarjaan mahtui kaksi tuplapummia.

– Ei ollut teknisesti hyviä suorituksia kumpikaan. Ensimmäiseen tuplapummiin ei ollut ehkä valmistautuminen hyvä ja en ollut ehkä täysin valmis. Se lähti vähän lapasesta, kun ei ollut valmista. Toinen tuplapummi oli teknisesti yhtä huono, mutta syytä en tiedä. Kaiken piti olla valmiina ja kunnossa. Finaaliin lähdettäessä oli itse asiassa rento fiilis, ei ollut kovin paha jännitys finaaliin lähdettäessä. Ei se tietenkään mikään ihan normaali paikka ollut, Kallioinen kertasi.

Vain 23-vuotias Kallioinen edustaa Ala-Hämeen Ampujia. Häntä valmentaa Timo Laitinen, joka edusti itsekin Suomea Sydneyn Olympialaisissa vuonna 2000. Kallioinen on saavuttanut tänä vuonna ennen olympiamatkaa jo EM-pronssia.

Skeetin toinen suomalainen, Lari Pesonen ei yltänyt parhaimpaansa. Viimeisen sarjan kuusi ohilaukausta pudottivat kokonaistuloksen 114:ään, ja hänen sijoituksekseen tuli 28:s.

– Neljä ensimmäistä kierrosta oli sitä, mitä olen ampunut tänä vuonna muutenkin. Viimeinen oli, mitä oli, mutta muuten se oli aika normaalia, Pesonen totesi.

Tapper jatkaa kärjessä

Kaarle Tapper johtaa viidellä sijoituspisteellään laser standardin olympiaregattaa, kun kolme lähtöä on purjehdittu. Päivän ensimmäisessä lähdössä Tapper oli kolmas ja toisessa 14:s – tulos, joka tällä hetkellä putoaa Tapperin sijoituspisteistä huonoimpana sijoituspisteenä pois.

– Vähän kaksijakoinen päivä. Ensimmäinen lähtö oli tosi hyvä. Toisessa sain vähän huonon startin ja tein muutaman väärän reitinvalinnan. Pystyin nousemaan ihan kohtuulliselle sijalle, Tapper kuittasi.

Tuula Tenkanen otti laser radialin toisen purjehduspäivän lähdöissä sijat 14 ja 33. Tenkanen on neljän lähdön jälkeen kokonaiskilpailun kymmenes.

– Tänään oli vaikea päivä. En päässyt kiinni kelistä. Olin vastatuulilla pääsääntöisesti väärässä paikassa.

Tuuli Petäjä-Sirénillä oli purjelautailun RS:X-luokassa tasainen päivä. Lähtösijoitusten 6, 11 ja 13 myötä vuoden 2012 olympiahopeamitalisti on kuuden lähdön jälkeen 56 sijoituspisteellään sijalla 14.

– Tänään oli hauska päivä. Tuuli aika paljonkin enemmän kuin eilen. Tuli paljon tuulenkääntymiä, ja se oli taktisesti aika hauskaa peliä. Tosi hyvin meni ajoittain, mutta ihan en pystynyt maaliin asti pitämään niitä hyviä sijoituksia, Petäjä-Sirén harmitteli.