Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Teijonsalo omaan ennätykseen, Kurtbay/Keskisellä hankala avaus

Uimari Fanny Teijonsalo debytoi olympia-altaassa sivulajissaan uiden saman tien oman ennätyksensä, sulkapalloilija Kalle Koljosen turnaus päättyi alkulohkoon, Enoshimassa nacra 17 -kaksikko Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen hankaluuksissa.

Fanny Teijonsalo ui sivulajissaan 100 metrin vapaauinnin alkuerissä eränsä voittoon omalla ennätysajallaan 54,69. Aikojen perusteella 16 parasta uimaria eteni välieriin. Teijonsalon sijoitus oli 23:s.

– Sekä ennätykseen että erävoittoon olen tyytyväinen ja siistiä, että sain kisat avattua näin hyvällä uinnilla. Vähän ehkä rehellisesti salaa ajattelin, että olisin vähän kovempaakin voinut uida. Ehkä keskimmäinen 50 metriä oli vähän varovainen. Lupaa hyvää 50 metrille – olen ennätyskunnossa, Teijonsalo kertasi.

Koljoselle tappio maailmanlistan kakkosta vastaan

Sulkapalloilija Kalle Koljosen urakka jatkui lohkovaiheen ottelulla maailmanlistan toisena majailevaa Tanskan Viktor Axelsenia vastaan. Axelsen karkasi vakuuttavaan johtoon heti ottelun alussa ja ulottuvana pelaajana vei ensimmäisen erän nimiinsä selkeästi 21-9. Toisessa erässä Koljonen oli jo paremmin mukana taistelussa, mutta joutui taipumaan lopulta luvuin 21-13. Axelsen voitti ottelun 2-0 (21-9, 21-13) ja eteni lohkon voittajana jatkopeleihin.

– Viktor oli parempi pelaaja tänään. Hän teki mulle vaikeaksi pelata omaa peliä ja vei epämukavuusalueelle koko ajan. Mulla on peli ihan kasassa, mutta fysiikan kannalta kärkipelaajat on vähän parempia kuin minä, Koljonen kertasi.

Koljonen on vakuuttunut, että seuraavissa kesäolympialaisissa 2024 hän on parempi pelaaja myös fysiikan osalta.

– Mä lupaan, että 2024 mä tulen olemaan paljon parempi versio pelaajana, kuin mitä täällä. On sen verran paloa tehdä hommia tämän eteen, että noita pystyy haastamaan ja tuoda Suomelle menestystä sulkapallon saralla. En pidä tätä pettymyksenä, vaan opetuksena. Nyt tiedän, mitä pitää työstää, että olen parempi 2024.

Kurtbaylla ja Keskisella hankala alku

Nacra 17 -luokassa Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen avasivat olympiaurakkansa kolmella lähdöllä. Ensimmäisessä lähdössä suomalaiskaksikko oli pitkään viidentenä, mutta ylämerkkiä kiertäessä vene jäi kiinni merkkiin ja kaatui. Myös kolmannessa lähdössä vene kaatui. Kaksikon lähtösijoitukset olivat 17., 9., 18.

– Eka lähtö lähti ihan hyvin. Oltiin ylämerkillä viidentenä, mutta sitten jäätiin siihen merkkiin kiinni ja se lähtö oli siinä. Yritin saada köyttä irti ja ajauduin veneestä aika kauas, enkä saanut enää veneestä kiinni. Huomiseen lähdetään puhtaalta pöydältä, Keskinen harmitteli.

– Vene oli vaikea pitää hallussa. Toinen lähtö oli puhtain lähtö tänään. Luulen, että meidän energiat oli aika lopussa sen ekan lähdön jälkeen. Tokassa selvittiin ihan hyvin ja kolmannessa sitten taas sattui ja tapahtui vaikka mitä. Akseli tippui kertaalleen pois veneestä ja tehtiin 360-kierros, Kurtbay kertoi.

Regatta jatkuu torstaina kolmella lähdöllä.