Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Mäkelä kovatasoisessa finaalissa 11:s, Kuosmasen painit jatkuvat

Kristiina Mäkelä hyppäsi 14,17 hurjassa kolmiloikkafinaalissa ja sijoittui 11:nneksi. Kovatasoisen kilpailun voiton vei Venezuelan Yulimar Rojas, joka venytti heti ensimmäisellä kierroksella uuden olympiaennätyksen ja päätti kilpailun hyppäämällä uuden maailmanennätyksen 15,67.

– Jalat oli hyvät ja riskillä otettiin, panostettiin oikeasti juoksemiseen. Ei hermotus vaan pelannut, ei vaan ottanut vastaan kontakteja. Ei ihan vaan pelannut, johtui varmaan myös vauhdista. Ihan hirveä pettymyshän tämä on, olisin halunnut hypätä hyvin. Tärkeämpi on keskittyä niihin hyviin juttuihin, olen vuosi sitten leikkauspöydältä herännyt ja koko syksyn raatanut sen eteen, että polvi on hallikauteen kunnossa ja kevät oli parasta ikinä, mutta ehkä se syksyn peruskuntokauden puuttuminen näkyy sitten siinä, että pystyn hyppäämään vaan yhden päivän putkeen, Mäkelä kertasi kisan jälkeen.

Aamulla Elias Kuosmasen kreikkalais-roomalaisen painin (130kg) avausottelussa voittanut Georgian Iakobi Kajaia eteni finaaliin. Näin ollen Kuosmanen kamppailee huomenna aamulla keräilyottelussa Sergei Semenovia (ROC) vastaan. Ottelun voittaja etenee pronssiotteluun.

Miesten olympiagolf päätökseen

Miesten olympiagolfin neljäs ja viimeinen kierros pelattiin tänään. Voiton vei Yhdysvaltain Xander Schauffele (-18), toiseksi nousi unelmakierroksen pelannut slovakialainen Rory Sabbatini (-17). Pronssista sen sijaan pelattiin peräti seitsemän miehen jännittävä uusinta, jonka vei nimiinsä Taiwanin C T Pan (-15). Sami Välimäki päätyi jaetulle sijalle 27 ja tulokseen -9.

– Koko ajan parempaa, vaikka birdieitä jäi uupumaan. Kaikki neljä kierrosta alle parin, joten nousujohteinen kuvaa varmaan parhaiten viikkoa. Ehjää peliä ja keskiarvollisesti parempaa, tästä on hyvä rakentaa ja palata arkeen Tourille, Välimäki summasi otteitaan Ylen haastattelussa.

Välimäki kertoi nauttineensa olympialaissa pelaamisesta, ja odottaa innolla Pariisia.

– Olen ehdottomasti mukana, jos mahdollisuus tulee. Uskon, että muutkin pelaajat.

Kalle Samooja pelasi nousujohteisesti ja päätöskierroksen tulos neljä alle parin oli paras kierros Samoojan turnauksessa. Samooja päätyi jaetulle sijalle 45 tulokseen -4.

– Eipä tämä kauheasti poikennut kahdesta edellisestä. Paljon hyvää tekemistä. Tänään oli vähiten virheitä muihin päiviin verrattuna, Samooja kertoi.