Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Savolainen taipui pronssiottelussa

Arvi Savolainen kamppaili kreikkalais-roomalaisen painin (-97kg) pronssiottelussa Iranin Mohammadhadi Saravia vastaan, mutta iranilainen vei kovatempoisen ottelun ja pronssimitalin lukemin 9-2. Savolaisen turnaus päättyy näin ollen viidenteen sijaan.

– Homma oli täysin hallussa. Ehkä se oli sitten liian hyvin hallussa, kun lähdin ryntäilemään. Luulin, että se hoituu jatkamalla hyökkäävästi, mutta se oli virhearvio ja avasi vastustajalle paikkoja. Olo on todella lohduton, kaikki oli kohdallaan ja matsi voitettavissa, mutta äkkiä se kääntyi toisin päin, pettynyt Savolainen kertoi.

Savolainen voitti maanantaina avauskierroksella Kuuban Gabriel Alejandro Rosillo Kindelanin 3-1. Toisella kierroksella tuli tappio hallitsevalle olympiavoittajalle, Armenian Artur Aleksanjanille. Kun Aleksanjan eteni loppuotteluun, Savolaiselle avautui väylä pronssiotteluun keräilyottelun kautta. Voitto Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovista varmisti mitalimahdollisuuden. Savolaisen kaavioon osuneet Aleksanjan ja Saravi olivat myös turnauksen ennakkosuosikkeja.

Elmo Lakka välieriin

Elmo Lakka eteni kirkkaasti välieriin 110 metrin aitojen alkueristä. Lakka juoksi eränsä viidenneksi ajalla 13,48 ja eteni 14:nneksi nopeimmalla ajalla välieriin. Välierät juostaan Tokion aikaa keskiviikkona aamulla.

– Nyt on palautettu suomalainen miespikajuoksu sille tasolle, jolla sen vähintään pitäisi olla. Hyvät puitteet ja kovia kavereita rinnalla. Ihan kauden parasta tekemistä rikkonaisuudesta huolimatta. Jäi ilmaa juoksuun, tuli sen verran isoja kolhuja. Kolhut pois ja ennätys tauluun, niin voin olla aika lähellä finaalipaikkaa, Lakka tuumi kisan jälkeen.