Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Wilma Murto seiväsfinaalin viides

Moni hyppääjä oli naisten seiväshypyn finaalin aloituskorkeuden 450 kanssa vaikeuksissa, mutta Wilma Murto ylitti korkeuden heti ensimmäisellä yrityksellään. Murron suorituksen arvoa lisäsi se, että ainoastaan viisi hyppääjää ylitti aloituskorkeuden ensimmäisellä hypyllä.

Seiväsfinaalissa oli harvinaisen isot korotukset, sillä aloituskorkeuden 450 jälkeen siirryttiin jo hyppääjiä kovasti karsineeseen korkeuteen 470. Murto yritti kolme kertaa korkeudesta 470, mutta ei päässyt hyvistä yrityksistä huolimatta yli. Vain neljä hyppääjää ylitti korkeuden 470 ja näin ollen Murto sijoittui hyvän pöytäkirjan ansiosta upeasti jaetulle viidennelle sijalle. Murron hallissa hyppäämä ennätys on 471.

– Lajin henki on se, että jos hypyn korkeus ei ratkaise niin pudotukset ratkaisee. Piti asennoitua kilpailuun niin, että puhdas sarja on tosi arvokas. Tehtiin fiksuja valintoja välineissä ja asetuksissa ja siitä sai puhtaan aloituksen ja hyvät yritykset korkeudesta 470. Viides sija tuli ja olen tosi tyytyväinen – tuntuu tosi hyvältä! Murto kertoi.

Huntington päätti seitsenottelun ennätykseensä viimeisessä lajissa

Seitsenottelun toisena päivänä Maria Huntington hyppäsi pituutta 610 ja heitti keihästä 42,91. Ottelun huipentava 800 metriä taittui Huntingtonilta uuteen ennätysaikaan 2.19,28. Kokonaistuloksissa Huntington oli 17:s pistein 6135.

– Pituudessa yliastuttu hyppy olisi ollut pitkä. Heitoista ei hirveästi ole sanottavaa, eihän se hyvä tulos ollut. Kun on mennyt kaikki lajit alakanttiin, niin harvoin löytää kasille oikeaa fiilistä. Olen tyytyväinen, että pystyin juoksemaan kasilla ennätyksen. Eihän tämä ollut sitä mitä tulin hakemaan. Pistesijat olisi ollut hyvällä ottelulla otettavissa, Huntington tuumi.