Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
11.08.2021 | Huippu-urheilu | OlympiaCast

Tokion paralympialaiset lähestyvät – tutustu Suomen joukkueeseen OlympiaCastin arkistossa!

Tokion paralympialaisten avajaisia juhlitaan tiistaina 24. elokuuta. Useat joukkueen jäsenet ovat käyneet vieraina Suomen Olympiakomitean tuottamassa podcast-sarjassa, OlympiaCastissa.

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja, joka käynnistyi syksyllä 2018. Lähes kolmen vuoden aikana jaksoja on julkaistu 98. Ne kaikki ovat löydettävissä täältä.

Vajaan kolmen vuoden aikana OlympiaCastin vieraina on käynyt useita urheilijoita, jotka kuuluvat Suomen paralympiajoukkueeseen tiistaina 24. elokuuta Tokiossa käynnistyvissä kisoissa. Osa vieraista ei onnistunut kovan karsintarupeaman aikana olympiapaikkaa nappaamaan, mutta suurin osa siinä onnistui.

Miten on mahdollista, että Leo-Pekka Tähti on pysynyt maailman huipulla jo 17 vuotta? Entä mikä selittää sen, että Toni Piispanen on kehittynyt ME-tasolle? Millaisia ovat Amanda Kotajan, Liisa Liljan ja Jere Forsbergin elämäntarinat? Millaista on paralympiahuippujen luotsaaminen kahdessa eri lajissa, Mikko Peltonen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastauksia löytyy alempaa löytyvistä linkeistä.

Tähän artikkeliin kokosimme OlympiaCastin tuotannosta jaksot, jotka suorimmin kytkeytyvät paralympialaisissa Suomea edustavaan joukkueeseen. Jaksolinkit löytyvät seuraaville podcastin tarjoajille: Supla, Spotify, Apple podcast ja Libsyn.

Jaksot on tehty syksyn 2018 ja kesän 2021 välissä. Vieraina on mitaleita Tokiosta tavoittelevia urheilijoita ja valmentajia. Juontajina Tokio-aiheisissa jaksoissa ovat toimineet Ilkka Palomäki ja kesään 2020 asti Mika Poutala.

OlympiaCastin matka kohti Tokion paralympialaisia

7.7.2021 vieraana Amanda Kotaja

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Tokion paralympialaisiin tähtäävä Amanda Kotaja. Maailman parhaisiin T54-luokassa lukeutuva Kotaja avaa pyörätuolikelauksen saloja ja vaatimuksia menestymiseen maailman huipulla.

Kuuntele jakso: Supla, Spotify, Apple podcast ja Libsyn

15.4.2020 vieraana Toni Piispanen

Ratakelauksen paralympiavoittaja Toni Piispasen elämä muuttui peruuttamattomasti 17-vuotiaana vuonna 1993, kun hän halvaantui karatenäytöksessä. Piispanen avaa dramaattista tarinaansa, mutta myös pienten marginaalien kääntämistä maailman huipulla.

Kuuntele jakso: Supla, Spotify, Apple podcast ja Libsyn

29.1.2020 vieraana Leo-Pekka Tähti

Leo-Pekka Tähti on vammaisurheilun pioneeri, esikuva ja kansainvälinen legenda. Maailman paras sprinttimatkojen ratakelaaja on pystynyt olemaan kansainvälisellä huipulla jo kuudentoista vuoden ajan. Nyt selvitetään, miten se on mahdollista.

Kuuntele jakso: Supla, Spotify, Apple podcast ja Libsyn

6.11.2019 vieraana Jere Forsberg

Jere Forsberg on jousiammunnan paralympiavoittaja Lontoosta 2012. Hänellä on myös hankittuna maapaikka Tokioon. Forsberg halvaantui 3-vuotiaana sattuneessa liikenneonnettomuudessa, mutta on raivannut sitkeällä työllä tiensä urheilumaailman huipulle.

Kuuntele jakso: Supla, Spotify, Apple podcast ja Libsyn

30.10.2019 vieraana Mikko Peltonen

Millaista on kirkkaimpien paralympiatoivojen luotsaaminen kohti Tokiota? Vieraana on parapyöräilyn ja parayleisurheilun päävalmentajana toimiva Mikko Peltonen.

Kuuntele jakso: Supla, Spotify, Apple podcast ja Libsyn

13.5.2019 vieraina Erkki Miinala ja Miika Honkanen

Vaikka Suomi ei selviytynyt mukaan Tokion paralympialaisiin, Erkki Miinala ja Miika Honkanen kuuluvat maailman eliittiin siinä, mitä he tekevät. Nimittäin maalipallossa, joka on yleinen sisäänheittolaji paralympiaurheilun pariin näkövammaisille.

Kuuntele jakso: Spotify, Apple podcast ja Libsyn

3.9.2018 vieraana Liisa Lilja

Mitä paratriathlonin hallitseva maailmanmestari Liisa Lilja vastaa, kun lapsi kysyy, onko hän Tähtien sodasta? 26-vuotias porilainen Lilja kertoo värikkäällä tavallaan, millaista reittiä hänestä on tullut maailmanluokan urheilija.

Kuuntele jakso: Spotify, Apple podcast ja Libsyn

Lue lisää aiheesta