Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.08.2021 | Seuratoiminta | Artikkeli

Suomisport vahvasti mukana Oulun uinnin arjessa

Oulun uinti 1906 ry on kilpauintiseura, jonka riveissä uintia, taitouintia ja uimahyppyjä harrastaa reilut 1500 jäsentä. Seura on nähnyt Suomisportin huiman kehityksen beta-vaiheesta nykyiseksi kokonaisvaltaiseksi palveluksi.

Suomisportin pilotointi, eli testaus oikeiden käyttäjien toimesta, alkoi vuoden 2020 keväällä. Oulun uinnissa oltiin tällöin tilanteessa, jossa jäsenrekisteri- ja laskutusjärjestelmään ei oltu tyytyväisiä ja sille kartoitettiin vaihtoehtoja.

– Saimme Suomen Uimaliiton kautta kuulla, että Olympiakomitea on lanseeraamassa uutta järjestelmää, jossa Uimaliitto on mukana. Arvioimme Suomisportin olevan meille sopivin, varsinkin jos Uimaliitto ja useat muutkin seurat ottavat sen käyttöön. Meille käyttäjinä on tärkeää se, että järjestelmää kehitetään käyttäjien palautteen pohjalta toimivaksi ja järjestelmän kehittämiseen sitoudutaan. Seuran omanakin tahtotilana on kehittää käytössä olevaa jäsen-, maksu- ja ilmoittautumisjärjestelmää asiakkaiden tarpeisiin sopiviksi ja seuran omaa työtä helpottavaksi kokonaisuudeksi, kertoo seuran puheenjohtaja Anu Hökkä.

Oulun uinnilla on takana nyt lähes täysi toimintavuosi Suomisportin parissa.

– Aloitimme pienimuotoisesti ja hoidimme muutamien uimakoulujen ilmoittautumiset sen kautta viime keväänä. Syyskaudelle 2020 siirryimme käyttämään Suomisportia kokonaisvaltaisesti: avasimme syksyn ryhmät myyntiin järjestelmään ja siirryimme samalla hoitamaan kausimaksut sen kautta, valottaa Hökkä seuran alkutaivalta uuden palvelun käyttäjänä.

Seurapalvelu kehittyy seurojen matkassa

Kehitysvaiheessa olevan palvelun käyttöönotto vaatii avointa mieltä ja joustavaa asennetta. Beta-vaiheen palvelun kehittymättömyyden läpi on nähtävä sen potentiaali, ja lisäksi on vakuutettava seuraväki ja asiakkaat siitä, että toimintatapoja kehittämällä seuran toiminta paranee.

Alun haasteiden jälkeen Oulun uinti sai sovitettua toimintansa järjestelmän ympärille mielestään suhteellisen sujuvaksi ja toimivaksi.

– Suomisport-tiimin kanssa olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä sähköpostilla ja puhelimitse. Esittämämme kehityskohteet ja ideat on otettu huomioon ja niitä on viety eteenpäin. Tämä on ollut meille ja jäsenillemme merkki siitä, että Suomisportia halutaan kehittää käyttäjien lähtökohdista käsin, kiittelee Oulun uinnin toimistosihteeri Paula Hyvälä.

Ensimmäinen tuotantoversio palvelusta julkaistiin alkuvuodesta 2021. Suomisportin kehityskulku on ollut vauhdikasta – myös kuluneen vuoden aikana. Seurapalvelun kehitystyö on jatkuvaa ja viikoittain julkaistaan uusia päivityksiä.

Tällä hetkellä Oulun uinti käyttää Suomisportia hyvin laajasti; vain viestinnän osalta seura ei vielä hyödynnä kaikkia mahdollisuuksia täydellä teholla. Viestintään on juuri julkaistu myös uudet toiminnallisuudet. Ryhmiin ilmoittautumiset ja jäsenrekisteri hoidetaan järjestelmän kautta, kausimaksut muodostetaan Suomisportissa ja harrastajien läsnäolot kirjataan sovelluksen avulla. Seura on tehnyt myös avustushakemuksia Suomisportissa.

Suomisport tukee valmennustoimintaa

Oululaisseurassa on lähes 100 valmentajaa ja ohjaajaa. Yksi suurimmista Suomisportin mukanaan tuomista hyödyistä onkin heidän, sekä samalla myös harrastajien ja valmennettavien, urheiluarjen helpottaminen.

– Kaikki ryhmiin ilmoittautumiset tapahtuvat Suomisportissa ja samalla läsnäolojen merkitseminen toimii kuten pitääkin. Kannustamme kaikkia ohjaajiamme ja valmentajiamme käyttämään järjestelmää puhelimeen ladatun sovelluksen kautta. Raportointiominaisuuksien tiedämme paranevan tulevien päivitysten myötä, kertoo Paula Hyvälä.

Hyvälä uskoo jäsenten arvostavan sitä, että kaikki tiedot löytyvät helposti samasta palvelusta ja että tulevaisuudessa Suomisportin yleistyttyä saman tilin kautta harrastaja voi hallinnoida usean eri lajin harrastuksia.

Yhdistelmäkuva, jossa Oulun uinnin taitouijia ja valmentaja kuvattuna harjoituksissa uimahallilla.

Oulun uinnin valmentajat voivat merkitä treenien läsnäolijat helposti Suomisportin mobiilisovelluksessa.

Miksi Suomisport? Oulun uinnin vinkit muille urheiluseuroille

  1. Tapahtumiin ilmoittautuminen kannattaa ottaa heti käyttöön
  2. Jäsenrekisterin ylläpito on helppoa
  3. Asiakas huolehtii itse tietojensa ajantasaisuudesta ja oikeellisuudesta

Seuran puheenjohtaja Hökkä kannustaa uutta jäsenrekisteri-, ilmoittautumis- ja ryhmänhallintajärjestelmää miettiviä tutustumaan Suomisporttiin ja sen mahdollisuuksiin:

– Mitä useampi seura palvelua käyttää, sitä paremmin sen idea saadaan toimimaan. Järjestelmässä on paljon potentiaalia ja ideaalitilanne olisi se, että mahdollisimman moni seura ottaisi Suomisportin omakseen.

Lajiliitoilla vahva rooli Suomisportissa

Suomen Uimaliitto on ottanut Suomisportin käyttöön reilut kaksi vuotta sitten. Lisäksi liitto on ollut hyvin aktiivinen sen kehittämisessä niin uintiurheilua kuin koko urheilukenttää hyvin palvelevaksi järjestelmäksi. Liiton edustajat ovat mukana sekä Suomisportin suunnittelu- että ohjausryhmissä.

– On hienoa, että Oulun uinti on lähtenyt mukaan yhdeksi pilottiseuraksi ja päässyt omalta osaltaan kehittämään Suomisportia seuroja palvelevaksi. Toivomme, että Oulun uinnin kokemukset rohkaisevat ja kannustavat myös muita seuroja ottamaan Suomisportin käyttöön, iloitsee Uimaliiton palvelutoiminnan asiantuntija Hanna Nyholm.

Lue lisää aiheesta