Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.09.2021 | Olympiakomitea | Uutinen

Olympiakomitea toivoo pikaista koronapassin käyttöönottoa

Eduskunta on aloittanut koronapassiin liittyvän hallituksen esityksen käsittelyn. Olympiakomitea osallistui tänään sivistysvaliokunnan kuulemiseen tartuntatautilain muuttamisesta.

Olympiakomitea kannattaa koronapassin käyttöönottoa vaihtoehtona viranomaisten määräämille rajoituksille. Hallituksen esityksen mukaan koronapassia voisi jatkossa käyttää sisäänpääsyn edellytyksenä esimerkiksi yleisötapahtumissa, kuntosaleilla ja muissa urheiluun tai liikuntaan käytettävissä sisäliikuntatiloissa. Käytännössä koronapassina toimisi Omakannan EU:n koronatodistus (todistus koronarokotuksista, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronasta).

Liikunta- ja urheiluyhteisö on toivonut koronapassin käyttöönottoa keväästä lähtien. Koronapassi tekisi urheilutapahtumien järjestämisen mahdolliseksi nykyistä suuremmilla yleisömäärillä ja ilman koronarajoituksia. Tämä mahdollistaisi yleisön osallistumisen tapahtumiin terveysturvallisesti ja auttaisi urheilun toimialaa toipumaan koronakriisistä.

Liikunta- ja urheiluyhteisön näkökulmasta koronapassin mahdollistava lainsäädäntö tulisi saada valmiiksi viipymättä, ja koronapassin voimassaolon tulisi olla esitettyä selvästi pidempi. Hallituksen esityksen mukaan koronapassia koskevat säännökset olisivat voimassa vuoden loppuun asti. Esitettyä pidempi voimassaolo loisi ensi vuoden alkuun ajoitetuille tapahtumille selkeämmän näkymän ja järjestelyihin olisi mahdollista varautua ajoissa.

– Liikunnalla ja urheilulla on myös halua käyttää koronapassia vapaaehtoisena terveysturvallisuustyökaluna silloin, kun viranomaisen määräämiä rajoituksia ei ole voimassa, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa.

Olympiakomitea on kannustanut koronarokotteen ottamiseen. Hankkimalla rokotesuojan jokainen voi suojella omaa ja muiden terveyttä sekä auttaa yhteiskuntaa avautumaan.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Mikko Salonen, Suomen Olympiakomitea, p. 040 5410 295

Olympiakomitean lausunto sivistysvaliokunnalle tartuntatautilain muuttamisesta (PDF)