Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.09.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Turkkila ja Versluis loistivat Saksassa – Suomelle maapaikka jäätanssiin Pekingin olympiakisoihin

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis voittivat selkeällä erolla taitoluistelun viimeisen olympiakarsinnan Saksan Oberstdorfissa. Parin uudet ennätyspisteet ovat 181,19.

Suomi on saavuttanut maapaikan Pekingin olympiakisojen jäätanssiin. Suomen toinen taitoluistelupaikka Pekingiin varmistui, kun Juulia Turkkila ja Matthias Versluis voittivat olympiakarsintakilpailun Oberstdorfissa edellisiä ennätyspisteitään lähes kymmenellä pisteellä parantanein pistein 181,19.

Turkkila ja Versluis onnistuivat jo perjantain rytmitanssissa ja johtivat kilpailua pistein 70,92 jo ennen lauantain vapaatanssia. Myös vapaatanssissa he keräsivät koko porukan parhaat pisteet 110,27. Oberstdorfista oli jaossa neljä maapaikkaa jäätanssiin.

Suomella oli ennestään maapaikka naisten yksinluisteluun. Sen hankki Jenni Saarinen kevään MM-kisoista Tukholmasta. Jäätanssissa Suomea ovat olympiatasolla edustaneet aiemmin vain Susanna Rahkamo ja Petri Kokko, jotka sijoittuivat Albertvillessä 1992 kuudenneksi ja Lillehammerissa 1994 neljänneksi.

Sekä Turkkila että Versluis ovat syntyneet vuonna 1994. He ovat keskittyneet yksinluistelu-uriensa jälkeen jäätanssiin vuodesta 2016 lähtien. Arvokisoissa parin parhaat saavutukset ovat keväältä 2019, jolloin MM-kisoissa tuli 16:s ja EM-kisoissa 11:s sija. Kaksikkoa valmentaa italialainen Maurizio Margaglio.

Taitoluistelupaikkojen lisäksi Suomelle on varmistunut paikat miesten ja naisten jääkiekkoon sekä kuusi maapaikkaa miesten ja seitsemän naisten maastohiihtoon. Suurimmassa osassa lajeista paikanjako varmistuu vasta alkuvuodesta 2022. Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.-20. helmikuuta 2022.

Artikkelin kuva: Suomen Taitoluisteluliitto

Lue lisää aiheesta