Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.09.2021 | Seuratoiminta | Uutinen

Hae vuoden 2021 seurapalkintoja – haku avautuu 1.10.!

Urheiluseurat ovat tärkeässä roolissa harrastustoiminnan ja liikunnan edistäjinä. Suomen Olympiakomitea haluaa seurapalkintojen avulla kannustaa urheiluseuroja ja tuoda esiin urheiluseurojen upeaa työtä harrastamisen kentällä.

Tänä vuonna urheiluseuroja palkitaan kolmessa kategoriassa: Vuoden lasten ja nuorten Tähtiseura, Vuoden aikuisliikunnan Tähtiseura ja ympäristön kannalta fiksusti toimiva Fiksu seura.

Hakuaika on käynnissä 1.10.–20.10.2021.

Tähtiseura-laatuohjelma tukee seuroja kehittämisen polulla

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitea, lajiliittojen ja aluejärjestöjen toteuttama laatuohjelma. Ohjelma tarjoaa seuroille tukea, työkaluja sekä asiantuntijoiden apua ja vinkkejä seuran kehittämiseen. Tähtiseura-ohjelmasta kukin seura voi löytää omiin tarpeisiinsa soveltuvia apuvälineitä toimintansa edistämiseksi.

Ohjelman kautta seurat voivat tavoitella laadukkaan ja esimerkillisen seuran tunnusta, Tähtimerkkiä. Seurat voivat saada Tähtimerkin kolmesta eri osa-alueesta: lapset ja nuoret, aikuiset ja huippu-urheilu.

Vuoden 2021 seurapalkinnot

Vuoden lasten ja nuorten Tähtiseura

Olympiakomitea ja Gasum haluavat palkita seuroja, jotka edistävät esimerkillisellä tavalla lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua. Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen ja nuoren mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja tuoda esiin suomalaisten urheiluseurojen tekemää arvokasta työtä. Vuoden lasten ja nuorten Tähtiseura palkitaan 5 000 euron arvoisella valtakunnallisella Lasten ja nuorten vuoden Tähtiseura -palkinnolla. Lisäksi 14 muuta seuraa palkitaan 1 000 euron kannustusstipendeillä.

Palkintoa voivat hakea sekä Tähtiseurat että seurat, jotka ovat matkalla Tähtiseuraksi.

Vuoden aikuisliikunnan Tähtiseura

Olympiakomitea ja Alko palkitsevat esimerkillisellä tavalla aikuisliikuntaa edistävän seuran. Aikuisliikunnan tukeminen edistää liikunnallista elämäntapaa myös aikuisiällä. Vuoden aikuisliikunnan Tähtiseura palkitaan 3 000 euron arvoisella valtakunnallisella Aikuisten vuoden Tähtiseura-palkinnolla.

Palkintoa voivat hakea sekä Tähtiseurat että seurat, jotka ovat matkalla Tähtiseuraksi.

Fiksu seura

Olympiakomitea haluaa kannustaa seuroja toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Fiksu seura -palkinnolla palkitaan seura, jonka käytössä on ympäristön kannalta fiksuja ja kestäviä toimintatapoja. Toimintatavat voivat liittyä esimerkiksi välineisiin, liikenteeseen ja kuljetuksiin, viestintään tai ravintoon ja ruokavalintoihin. Paras toimintatapa palkitaan 2 000 euron palkinnolla.

Palkintoa voivat hakea kaikki urheiluseurat.

Palkintojen hakulomakkeet aukeavat 1.10.2021

  • Hae Vuoden Tähtiseura-palkintoja tästä.
  • Hae Fiksu seura -palkintoa lomakkeen kautta tästä.

Vuoden 2021 seurapalkinnot

Lue lisää aiheesta