Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.11.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Huippu-urheilun viikkokatsaus 43/2021: Arslan Khataev nyrkkeillyt voiton päähän MM-mitalista

Arslan Khataev ottelee MM-kisojen puolivälierässä tiistaina. Martti Puumalainen jatkoi vahvaa vuottaan sotilaiden MM-pronssilla. Emilia Soini ylsi finaaliin asti squashin haastajakiertueella. Edessä on jälleen suomalaisen huippu-urheilun kokonaisuutta monipuolisesti esittelevä urheiluviikko.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Talviolympialajit

Taitoluistelu: Emmi Peltonen avasi kautensa kansainvälisessä kilpailussa Kazakstanissa. Yhteispisteet 160,91 riittivät neljänteen sijaan. Valtter Virtanen oli miehissä 11:s pistein 177,47.

Kesäolympialajit

Golf: Ursula Wikström oli parhaana suomalaisena 25:s Euroopan kiertueella Dubaissa. Sanna Nuutinen oli 30:s, Krista Bakker 34:s ja Tiia Koivisto 51:s. Kiertue jatkuu tällä viikolla Saudi-Arabiassa, miehillä puolestaan Portugalissa.

Judo: Martti Puumalainen saavutti sotilaiden MM-pronssia raskaassa sarjassa Ranskassa. Pronssiottelussa kaatui Uzbekistanin Bekmurod Oltiboev (ranking-26). Tällä viikolla Unkarissa kilpaillaan alle 23-vuotiaiden EM-mitaleista, ja suomalaisista mukana ovat Valtteri Olin, Roope Korhonen ja Oskari Mäkinen.

Nyrkkeily: Kolme ottelua olympiapainoluokkien välisarjassa 60-kiloisissa voittanut Arslan Khataev on edennyt jo puolivälieriin MM-kisoissa Serbiassa. Tiistain puolivälierässä tulee vastaan Dominikaanisen tasavallan Alexy de la Cruz, ja ottelun panoksena on MM-mitalin varmistaminen. Anton Embulajevin turnaus päättyi 75-kiloisissa ja Nikita Nystedtin 80-kiloisissa avauskierrokselle.

Paini: Tällä viikolla väännetään alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuksista Serbiassa. Mukana on muun muassa olympiaviitonen Arvi Savolainen 97-kiloisissa.

Purjehdus: Aleksandra Blinnikka sijoittui parhaana suomalaisena 34:nneksi uuden purjelautailun olympialuokan, IQFoilin EM-kisoissa Ranskan Marseillessa. Jakob Eklund oli miehissä 60:s. Tällä viikolla Espanjassa käynnistyy laser standardin MM-regatta, jossa mukana on lupaavien suomalaisten nelikko.

Pöytätennis: Benedek Oláh karahti viimeiselle karsintakierrokselle maailmankiertueen turnauksessa Tunisiassa. Nelinpelissä tappio tuli Alex Naumin kanssa pääkaavion avauskierroksella. Oláh jatkaa tällä viikolla Ranskan liigassa.

Sulkapallo: Joakim Oldorff ei onnistunut raivaamaan tietään pääkaavioon kansainvälisessä turnauksessa Belgiassa. Taival tyssäsi toiselle karsintakierrokselle.

Tennis: Emil Ruusuvuori selvitti karsinnat Pietarin ATP250-turnauksessa, mutta taival katkesi pääsarjan avauskierrokselle. Pariisin masters-turnauksen karsinnoista Ruusuvuori vetäytyi sairastuttuaan. Otto Virtanen eteni karsintojen kautta toiselle kierrokselle haastajakiertueella Saksan Ismaningingissa. Eckentalissa puolestaan Virtanen hävisi karsinta-avauksensa sunnuntaina.

ITF-kiertueella Patrik Niklas-Salminen pelasi vuoden vahvimman viikkonsa Pärnussa; kaksinpelissä tuloksena oli finaalitappio ja nelinpelissä mestaruus. Iiro Vasakin eteni kaksinpelissä puolivälieriin. Juniori-ikäinen Laura Hietaranta meni toiselle kierrokselle Antalyassa. Oona Orpana ei läpäissyt karsintoja korkeamman W25-kategorian turnauksessa Yhdysvalloissa.

Uinti: Tällä viikolla Venäjällä kilpaillaan lyhyen radan EM-kisat.

Voimistelu: Suomi sijoittui rytmisen MM-kisoissa Japanissa joukkuekilpailun kaksiottelussa 15:nneksi pistein 63,950. Yksilöissä Elisabeth Jamil oli neliottelun 41:s pistein 58,200.

Ei-olympialajit

Formula 1: MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Meksikossa. Edessä on kolmen viikonlopun kilpailuputki.

Karate: Suomalaiset onnistuivat laajasti Tšekissä käydyssä Euro grand prix -kilpailussa. Sarjavoittoihin ylsivät Niko Mantere miesten avoimessa sekä Mantereelle avoimen finaalissa hävinnyt Björn Kulovuori alle 84-kiloisissa. Mantere otteli myös kolmanneksi 84-kiloisissa. Titta Keinänen otti kakkostilan avoimessa ja kolmostilan yli 68-kiloisissa. Aaro Tuominen ylsi finaaliin 75-kiloisissa.

Keilailu: Juho Rissanen sijoittui miehissä viidenneksi ja Eliisa Hiltunen naisissa yhdeksänneksi Euroopan mestarien cupissa Kreikassa.

Squash: Emilia Soini eteni finaaliin haastajatason turnauksessa Yhdysvalloissa. Ennen finaalitappiota kertyi kolme otteluvoittoa.

Paralympialajit

Maalipallo: EM-kisojen A-divisioona Turkissa käynnistyy tällä viikolla. Mukana ovat sekä Suomen miehet että kesällä B-divisioonasta nousseet naiset.

Triathlon: Liisa Lilja on tällä viikolla mukana MM-kisoissa Dubaissa.

Joukkuepelit

Jalkapallo: Naisten maajoukkue kärsi tiistaina Helsingissä kirvelevän kotitappion Irlannille maalein 1-2 MM-karsinnoissa. Suomen mestaruuden sunnuntaina varmistaneen HJK:n eurourakka konferenssiliigassa jatkuu torstaina vierasottelulla Maccabi Tel Avivia vastaan.

Käsipallo: Miesten maajoukkue pelaa tällä viikolla kotimaassa MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen. Vastassa ovat Viro, Georgia ja Iso-Britannia.

Lentopallo: VaLePa taipui myös Mestarien liigan toisen karsintakierroksen kotiottelussaan portugalilaiselle Benficalle erin 1-3. Matka jatkuu CEV Cupiin, jossa vastaan tulee nimekäs italialaisjoukkue Modena.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin.

Lue lisää aiheesta