Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.11.2021 | Olympiakomitea | Uutinen

Haku SM-viikon isäntäkaupungiksi 2024 on auki

Kolmas talvinen SM-viikko järjestetään 2024. Aiemmat talvitapahtumat on järjestetty Tampereella ja Joensuussa. Haku Suomen monipuolisimman urheilutapahtuman isäntäkaupungiksi talvelle 2024 on nyt auki.

SM-viikkoa on järjestetty vuodesta 2016 lähtien. Tähän mennessä tapahtumia on järjestetty viisi, joista kolme kesällä ja kaksi talvella. Ensimmäinen SM-viikko järjestettiin Tampereella helmikuussa 2016 ja Joensuu isännöi toista talvitapahtumaa 2020.

Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen oli erittäin tyytyväinen SM-viikon antiin ja yhteistyöhön sekä tapahtumajärjestäjien että lajien kanssa:

– Talvinen SM-viikko tapahtumana oli juuri sellainen kuin toivottiinkin. Hienoa, että saimme olla mukana ja saimme laittaa myös omat pohjoiskarjalaiset mausteemme SM-viikon järjestelyihin!

SM-viikko on vuosien aikana saavuttanut arvostetun aseman suomalaisessa urheilukulttuurissa. Tapahtuma kerää yhteen useiden eri lajien aikuisten SM-kilpailut tuoden mukanaan tuhansia urheilijoita, valmentajia, toimitsijoita ja taustajoukkoja. Tapahtuma kokoaa paikan päälle ja Ylen välittämänä ruutujen ääreen suuren joukon urheilun ystäviä seuraamaan suomalaisen urheilun monimuotoisuutta

Isäntäkaupungin rooli ja merkitys on erittäin vahva SM-viikolla. Vaikka tapahtuman peruskonsepti on aina sama, tuo jokainen uusi SM-viikon ”kotipaikka” kulloiseenkin tapahtumaan omat elementtinsä. SM-viikko vahvistaa isäntäkaupungin ja sen lähialueen urheilu- ja liikuntatarjontaa tuomalla paikkakunnalle uusia mielenkiintoisia lajeja ja järjestämällä kuntalaisille mahdollisuuksia lajikokeiluihin. SM-viikko pyrkii edesauttamaan liikuntapaikkojen ja olosuhteiden tasoa ja kehittymistä paikkakunnalla.

SM-viikko tarjoaa isäntäkaupungille merkittävän TV-näkyvyyden suurtapahtuman isäntänä. Kokonaisvaltaisella yhteistyöllä isäntäkaupungin kanssa SM-viikko tarjoaa viihdyttävän urheilujuhlan nautittavaksi paikan päällä sekä näkyvyyttä television välityksellä laajemmin suomalaisille.

SM-viikon ”isä”, tapahtuman järjestelyistä vastaavan KOKO Tapahtuman puheenjohtaja Esa Niemi kannustaa kaupunkeja mukaan SM-viikolle:

– SM-viikko tarjoaa tapahtuman isäntäkaupungeille väylän olla mukana tekemässä liikunta- ja urheilukulttuuritekoja. Kun tapahtuman isäntäkaupunki saa hyvissä ajoin tietää, milloin ja missä kilpaillaan, se voi hioa kilpailupaikat ja -tarvikkeet suoritusvalmiuteen. Nämähän jäävät sitten tapahtuman jälkeen perintönä kaupunkiin harrastajien käyttöön.

SM-viikon isäntäkaupunkeja ovat olleet Tampere (2016-17), Vantaa (2018-19) ja Joensuu (2020). Salossa kisataan kesällä 2022 ja Lahti isännöi SM-viikkoa kesällä 2023.

Lisätiedot ja hakuohjeet:
SM-viikon nettisivuilta tai ota yhteyttä SM-viikon vastaavaan tuottajaan Päivi Harriin (045 264 2263, paivi.harri@kokotapahtuma.fi ).

Artikkelin kuva: Tomi Hänninen / SM-viikko