Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.12.2021 | Seuratoiminta | Uutinen

Tampereen Frisbeeseuran vetäjä Petri Anttiroiko valittiin vuoden 2021 vapaaehtoiseksi

Suomen Olympiakomitea on valinnut Petri Anttiroikon vuoden 2021 vapaaehtoiseksi seuratoimijaksi. Anttiroikon valinta tuo Tampereen Frisbeeseuralle OP Ryhmän lahjoittaman 3 000 euron palkinnon, joka ohjataan junioritoimintaan.

Petri Anttiroiko jatkaa Tampereen Frisbeeseuran puheenjohtajana jo neljättä kautta. Hän on ylpeä ja yllättynyt seuran saamasta palkinnosta.

– Valinta tuntuu upealta sekä henkilökohtaisesti että koko seuran puolesta. Erityisen hienolta huomio tuntuu siksi, että frisbeegolfissa on podettu pitkään eräänlaista pikkuvelisyndroomaa isomman lajin – golfin – rinnalla. Palkinto on reilu tunnustus koko lajille. Frisbeegolf ei ole enää undergroundia vaan ihan oikea kilpaurheilulaji, jota harrastetaan ympäri vuoden.

Frisbeegolfin suosio on räjähtänyt parin viime vuoden aikana, mikä näkyy myös seuralle tulevina kyselyinä.

– Seuran harrastajamäärä tuplaantui viime vuoden aikana. Nyt meillä on 300 jäsentä. Vanhemmilta tulee tosi paljon kyselyitä junioritoiminnasta, jonka olemme päättäneet käynnistää ensi vuoden aikana.

– 3000 euron palkinto on meille todella merkittävä tuki. Haluamme käyttää tuen niin, että sillä on mahdollisimman pitkäaikainen vaikutus. Junioritoiminnan käynnistämiselle on selvä tilaus. Frisbeegolf sopii kaikenikäisille, mutta suurin osa radoilla liikkuvista on tätä nykyä alle 20-vuotiaita. Frisbeegolf on matalan kynnyksen laji, jonka sosiaalinen puoli tuntuu houkuttavan nuoria.

Anttiroiko tekee vapaaehtoistyötä oman työnsä ohella. Miten aika riittää?

– Kun on intohimoa asiaan, kyllä se riittää. Frisbeegolfradasta on tullut minulle melkeinpä toinen koti, niin paljon siellä tulee puuhattua iltaisin ja viikonloppuisin. Mutta työ tuntuu tärkeältä ja seurassa on hyvä pöhinä päällä. Tuntuu hyvältä, kun joku soittaa ja tarjoutuu avuksi johonkin hommaan. Vapaaehtoistyössä ei voi olettaa, että kaikki osallistuvat kaikkeen. Meillä on kuitenkin aina löytynyt aikaansaava tehonyrkki, kun on tarvittu talkooapua radan kunnostukseen tai kisojen järjestämiseen.

Olympiakomitea ja OP Ryhmä onnittelevat voittajaa

Suomen Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla kiittää Tampereen Frisbeeseuraa esimerkillisestä työstä kaikenikäisten liikkumiseksi hyväksi.

– Tampereen Frisbeeseura osoittaa hienosti, että matalan kynnyksen liikunta voi tavoittaa myös nuoret, joiden vähäisestä liikkumisesta me Olympiakomiteassa kannamme suurta huolta. Vapaaehtoisten päivänä 3.12. haluan onnitella valinnasta ja kiittää Petri Anttiroikoa ja koko seuraa arvokkaasta vapaaehtoistyöstä.

Valinnassa Petri Anttiroikon katsottiin edustavan hienosti vapaaehtoisia seuratoimijoita: hän on aina mukana siellä, missä tapahtuu, toimii vastuullisesti ja luo ympärilleen ilmapiirin, johon pelaajien on helppo tulla mukaan. Petrillä ja seuran muilla vapaaehtoisilla on tärkeä rooli myös frisbeegolfratojen ylläpidossa. Tämän työn hedelmistä pääsevät nauttimaan kaikki tamperelaiset.

OP Ryhmä on ollut mukana palkitsemassa vapaaehtoisia seuratoimijoita yhdessä Suomen Olympiakomitean kanssa jo vuodesta 2015 lähtien.

#Kiitosseuratoimija-kampanjalla nostetaan esiin urheiluseuroissa tehtävää vapaaehtoistyötä ja kannustetaan kaikkia kiittämään vapaaehtoisia julkisesti somessa tunnisteella #kiitosseuratoimija. Kampanja huipentuu Vuoden vapaaehtoisen seuratoimijan valintaan, jolle Olympiakomitea ja OP Ryhmä yhdessä luovuttavat 3 000 euron stipendin seuran käyttöön.

#kiitosseuratoimija #seurasydän #OPmukana

Kuvat: Mika Kylmäniemi