Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.12.2021 | Seuratoiminta | Uutinen

Vuoden urheiluseura 2021 -ehdokkaat: Espoon Jäätaiturit, Oulun Voimisteluseura ja Porin Ässät

Urheilu- ja liikuntaväki kokoontuu juhlistamaan päättynyttä urheiluvuotta Suomen Urheilugaalaan tammikuun 13. päivä. Vuoden 2021 Urheiluseuraksi ovat ehdolla Espoon Jäätaiturit, Oulun Voimisteluseura ja Porin Ässät. Voittaja palkitaan Uno-pokaalin lisäksi OP Ryhmän lahjoittamalla erikoisstipendillä.

Suomen Olympiakomitean kokoaman asiantuntijaraadin valitsemien Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden on kokonaisuudessaan oltava loistavia. Vuosittain vaihtuvana valintakriteerinä on vuonna 2021 turvallinen toimintaympäristö ja yhdenvertaisuus.

Vuoden 2021 ehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

Espoon Jäätaiturit

Taitoluisteluseura Espoon Jäätaiturit on perustettu vuonna 1985 ja seurassa on 668 jäsentä. Seurassa harrastetaan luistelua 3-vuotiaista aikuisikäisiin niin harrastetasolla kuin huippu-urheiluna 10 päätoimisen valmentajan johdolla. Tarjolla on toimintaa erityisryhmiin kuuluville lapsille, ja toiminnassa on myös mukana paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia ja nuoria. Vähävaraisia harrastajia varten seuralla on tukirahasto. Espoon Jäätaitureiden kasvu on mahdollistanut toiminnan jatkuvan kehittämisen.

Seuran arvoja ovat ilo, kannustavuus, tavoitteellisuus, turvallisuus ja yhteisöllisyys.

Espoon Jäätaiturit on lasten ja nuorten Tähtiseura sekä matkalla huippu-urheilun Tähtiseuraksi.

 

Oulun Voimisteluseura

Vuonna 1930 perustetun ja 429 jäsenen Oulun Voimisteluseuran lajit ovat voimistelu ja tanssi. Puhtaasti talkoovoimin tapahtuvan seuratyön keskiössä ovat lapset ja nuoret, mutta toimintaa tarjotaan kaikenikäisille harrastajille. Kilpailutoiminnan rinnalle seuran toiminnassa nousevat yhteisöllisyys, elämyksellisyys ja kaikkien kannustaminen sekä oppimisen ilo turvallisessa ja vastuullisessa ympäristössä koulutettujen ohjaajien ja valmentajien johdolla.

Seuran arvot ovat elämyksellisyys ja ilo, suvaitsevaisuus ja keskinäinen kunnioitus, yhdenvertaisuus, terveet elämäntavat ja hyvät käytöstavat sekä vastuu ympäristöstä.

Oulun Voimisteluseura on lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtiseura.

 

Porin Ässät

Vuonna 1967 perustettu jääkiekkoseura Porin Ässät on 1216 jäsenellään Porin suurin junioriseura ja Suomen viidenneksi suurin jääkiekkoseura. Seuralla on kuusi päätoimista työntekijää ja yli 200 vapaaehtoista valmentajaa ja toimijaa. Ässät panostaa huippu-urheilun lisäksi junioritoimintaan sekä matalan kynnyksen toimintaan. Yksi Ässien kruununjalokivistä on erityislasten oma Special Hockey -joukkue. Seura tekee vahvaa yhteistyötä koulujen, kaupungin ja yritysten kanssa. Turvallisen toiminnan takaamiseksi Ässillä on monipuolinen ohjeistusaineisto ja koulutusohjelma. Toiminnassa sitoudutaan laadukkuuteen ja ammattimaisuuteen kaikilla toiminnan tasoilla.

Porin Ässät on lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura.

Katso ehdokkaiden esittelyvideo Areenasta