Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.12.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Vuokatti: Suomelle kultaa EYOF-turnauksessa

EYOF-turnaus päättyi Suomen kultajuhliin, kun Venäjä kaatui viimeisessä ottelussa.

Perjantai-illan jännitysnäytelmä huipentui Suomen turnausvoittoon perjantai-iltana Vuokatissa. Illan ottelu oli tasainen ja tiukka; maalinteon aloitti Venäjä jo parin peliminuutin jälkeen. Suomi kavensi tilanteen 1-1:en Kasper Lundellin ylivoimamaalilla. Erätauolle lähdettiin lukemissa 2-1, kun Otto Hokkanen osui alivoimalla ajassa 14:31.

Toisen erän alussa Venäjä tuli taas tasoihin, mutta Aaron Hakala vei Suomen johtoon ylivoimalla ajassa 32.03. Vain puoli minuuttia myöhemmin Jere Lassila lisäsi johtoa laukomalla lukemat 4-2:en. Kolmannen erän viimeiseksi maaliksi jäi Venäjän 4-3 -maali ajassa 43:31.

– Vähän niin kuin eilen, oli aika vaiherikas ottelu. Erittäin hyvä ensimmäinen erä meiltä, varsinkin ensimmäiset 15 minuuttia oltiin energinen ja aloitteellinen joukkue ja pystyttiin hyökkäämään yhdessä. Ensimmäisen erän ilmeestä jäi kyllä tosi hyvä maku. Toinen erä oli haasteellinen, vaikka se meille numerollisesti kääntyikin. Venäjällä oli pitkiä hyökkäyksiä, mutta pystyttiin kuitenkin puolustamaan keskustaa. Kolmas erä oli johtoasemassa pelaamista. Pelattiin fiksusti ja maalivahti Leinosen Topias hoiti loput. Voittamaan oppii voittamalla ja voitto maistuu hyvälle. Kova rasitus oli pohjalla ja jätkät repi kyllä itsestään kaiken irti, kommentoi päävalmentaja Mika Marttila.

– Matkan aikana on hyvä voittaa erilaisia turnauksia. Se tieto ja tuntemus johtoasemassa pelaamisesta, kaikki mitä se vaatii. Lätkäpelissä on erilaisia vaiheita ja niitä pitää elää. Niitä voidaan kertoa, mutta niiden kokeminen on ihan toista. Pelaajat ovat nuoria, tästä saadaan hyvää oppia meidän prosessiin ja ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia.

Thomas Grönlundin loukkaannuttua Valko-Venäjä-pelissä hyökkääjä Lauri Raiman siirrettiin eilen puolustajan paikalle ja hän kommentoi uutta kokemustaan:

– Voitosta lähdetään nyt nauttimaan ja ollaan yhdessä. Oli tiukka kovatempoinen peli ja pieniin juttuihin nämä pelit yleensä ratkeaa. Venäjää vastaan on ollut aikaisemminkin tiukkoja pelejä, hienoa, että saatiin nyt otettua voitto tästä. Puolustajana pelaaminen oli vähän uutta, viimeksi pelannut pakkia joskus kahdeksan vuotta sitten. Kyllä siihen sitten alun jälkeen tottui ja pääsi enemmän ja enemmän pelin mukaan.

EYOF-kisat jatkuvat maaliskuussa 2022 Vuokatissa ja Lahdessa.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään joulukuussa 2021 ja maaliskuussa 2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. Kisat alkavat joulukuussa poikien jääkiekkoturnauksella, joka pelataan 12.-17.12.2021. Tulevat kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan 20.-25.3.2022 suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa: pojat pelaavat joulukuussa 2021 ja tytöt maalikuussa 2022. Mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Yhteystiedot:
Joukkueen johtaja Janne Vuorinen, 045 130 3538, janne.vuorinen@vrua.fi
Joukkueen apulaisjohtaja Sari Rimpiläinen, 040 627 6117, sari.rimpilainen@olympiakomitea.fi
Joukkueen tiedottaja Mari Lohisalo, 040 767 9925, mari.lohisalo@olympiakomitea.fi

Olympiakomitean kisasivut (sivuilla mm. Suomen joukkue kokonaisuudessaan)
Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin:                            
Facebook: https://www.facebook.com/OlympicTeamFinland
Twitter: https://twitter.com/OlympicTeamFI
Instagram: https://www.instagram.com/olympicteamfinland/

Suomen joukkueen yhteiset some-tunnisteet ovat:
#Vuokatti2022
#OlympicTeamFi