Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.01.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Saarioinen jatkaa pitkäjänteistä yhteistyötä Suomen Olympiakomitean kanssa

Suomen johtava valmisruokatalo Saarioinen on toteuttanut yhteiskuntavastuuta Suomen Olympiakomitean yrityskumppanina vuodesta 2020 lähtien. Yhteistyö keskittyy lasten harrastusten vauhdittamiseen.

Lapsiperheet ovat yksi Saarioisten tärkeimmistä kohderyhmistä. Saarioisten kuluttajakokemuksesta vastaavan johtajan Tia Yrjölän mielestä lasten harrastustoiminnan tukeminen on istunut luontevasti yrityksen vastuullisuuskohteeksi.

– Lapsiperheet ovat yksi valmisruoan merkittävistä käyttäjäryhmistä ja näin ollen yhteistyö istuu luontevasti Saarioisten vastuullisuuskohteeksi. Lasten liikkeen kautta koululaiset pääsevät kokeilemaan eri lajeja monipuolisesti ja löytämään liikunnan ilon. Kun harrastustoiminta ajoittuu koulupäivän yhteyteen, niin koko perheen arki sujuvoituu, kertoo Kuluttajakokemuksesta vastaavaa johtaja Tia Yrjölä Saarioisilta.

Tuen vastineeksi Saarioinen on voinut hyödyntää yhteistyötä yrityksen markkinoinnissa. Markkinointipäällikkö Siiri Koivumäki korostaa pitkäjänteisyyden merkitystä yritysyhteistyössä.

– Kun yhteistyö jatkuu pidempään, teema tulee tutuksi ja sitä voidaan hyödyntää syvemmin läpi liiketoiminnan aina henkilöstöön asti.

– Yhteistyön ansiosta olemme saaneet kanaviimme liikuntapainotteista sisältöä, kuten jumppavinkkejä, ravitsemustietoa ja arvontoja lasten oikeuksien viikolla. Tulemme viemään yhteistyön ihan tuotetasolle saakka.

– Henkilöstölle olemme voineet tarjota Olympiakomitean asiantuntijan pitämän hyvinvointiluennon sekä Liikkumalla hyvää -arkiliikuntahaasteen. Tänä vuonna tulemme varmasti keksimään uusia juttuja kumppanuuden hyödyntämiseen sekä markkinoinnissa että henkilöstön hyvinvoinnissa, Koivumäki toteaa.

Yhteistyön uutena teemana liikunnan lempilajit

Olympiakomitean roolina on entistä vahvemmin tukea koko liikuntakulttuuria arkiliikunnasta huippu-urheiluun. Olympiakomitean liiketoimintajohtaja Mikko Selin näkee roolin vahvistavan entisestään myös Olympiakomitean kumppanuuksien arvoa.

– Saarioisten tuki lasten liikuntaharrastuksille on ollut merkittävä ja konkreettinen kannanotto liikunnallisen elämäntavan puolesta. Kun kipinä liikuntaharrastukseen sytytetään jo lapsena, sitä on usein helpompi pitää yllä myös aikuisena. Liikunnallinen elämäntapa tuo terveyttä ja iloa kaikenikäisten arkeen. Olympiakomitean työ koko kansan liikuttajana tarjoaa yrityskumppaneille entistä paremman pohjan yhteistyölle.

– Saarioisten uutena markkinointiteemana on suomalaisten lempiruoat. Toivomme yhdessä Saarioisten kanssa, että kaikki suomalaiset löytäisivät lempiruokien lisäksi myös oman lempilajinsa liikunnassa.

Saarioinen ja kuluttajat tukivat yhdessä Olympiakomitean Lasten Liikettä

Muun yhteistyön lisäksi kuluttajilla on ollut reilun vuoden ajan mahdollisuus lahjoittaa tuotereklamaatioista saamansa rahalliset hyvitykset Olympiakomitean Lasten Liikkeelle.

Tänä vuonna kuluttajat halusivat osallistua hyväntekeväisyyteen ilahduttavan usein ja lahjoitettava summa kohosi yli 6 000 euron.

– Lahjoituksella tuetaan satojen lasten harrastustoimintaa. Lasten harrastaminen ei saa jäädä rahasta kiinni. Käytännössä lahjoitusvarat käytetään yhteisiin varustehankintoihin, maksuttomien harrastusryhmien perustamiseen ja vähävaraisten lasten harrastamisen tukemiseen, Mikko Selin kertoo.

Saarioinen ja Lasten Liike kiittävät kaikkia lahjoittajia. Vaikka yksittäinen lahjoitettava summa ei olisikaan iso, yhdessä niistä on saatu merkittävä potti lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen.

Saarioinen on Suomen johtava valmisruokatalo ja kuluttajien ykkösmerkki. Saarioinen työllistää Sahalahdessa, Valkeakoskella, Huittisissa ja Viron Raplassa yhteensä noin 1300 työntekijää.

Lue lisää aiheesta