Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.01.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Vaikuttamisklinikat keväällä 2022

Tervetuloa liikuntapolitiikan ajankohtaisten aiheiden ja vaikuttamisen pariin! Olympiakomitean järjestämien vaikuttamisklinikoiden tarkoituksena on vahvistaa yhteisiä tavoitteita ja ymmärrystä liikuntapolitiikasta. Ne on suunnattu kaikille liikuntayhteisön yhteisistä vaikuttamisen aiheista kiinnostuneille.

Kevätkaudella paneudumme muun muassa liikunnan ja urheilun rahoitustilanteeseen. Valtioneuvosto on päättänyt, että rahapelituottojen alenemisen kompensaatiota jatketaan täysimääräisesti vuonna 2022, mutta vuoden 2023 osalta rahoitus on vielä auki. Seuraamme myös pysyvän rahoitusmallin valmistelun etenemistä. Tulevien vuosien rahoitushaasteiden lisäksi koronatilanne on heikentänyt äkillisesti taloudellisia edellytyksiä liikunnan toimialalla.

Koronapandemian vaikutukset urheiluun ja ratkaisumallit pysyvät liikuntayhteisön vaikuttamistyön agendalla edelleen. Vaalivaikuttamisen osalta käännämme aluevaalien jälkeen katseet kohti eduskuntavaaleja ja käynnistelemme yhteistä vaikuttamista kohti kevättä 2023. Muita klinikoiden avainteemoja ovat muun muassa harrastamisen Suomen mallin tulevaisuus sekä huippu-urheilun ajankohtaiset teemat.

Vaikuttamisklinikat toteutetaan etäyhteydellä Teamsin välityksellä. Osallistuminen on maksutonta ja työskentely vapaamuotoista – tulla ja mennä saa omien aikataulujen mukaisesti.

 

Kevään 2022 vaikuttamisklinikat – tervetuloa mukaan:

  • Tiistai 25.1. klo 15-16: Liikuntayhteisön vaikuttamistyön painopisteet 2022
  • Tiistai 15.3. klo 15-16: Vieraana Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja, Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki
  • Tiistai 17.5. klo 15-16 Liikunnan vaikuttamistyön ajankohtaiskatsaus, esittäytymässä Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja Taina Susiluoto.

Osallistu vaikuttamisklinikkaan tämän Teams-linkin kautta.

 

Täydennämme klinikoiden aiheita ja mahdollisia vieraspuhujia Olympiakomitean nettisivuille, kun ne varmistuvat.

Lisätiedot ja aihe-ehdotukset: toni.ahva(a)olympiakomitea.fi, p. 050 440 9647.