Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.01.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Jääkiekon olympiajoukkueet selvillä – Leijoniin neljä ja Naisleijoniin 12 olympiamitalistia

Suomen jääkiekkomaajoukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet joukkueensa Pekingin talviolympialaisiin. Kisajärjestäjien määrittämien kiintiöiden mukaisesti Leijoniin valittiin 25 ja Naisleijoniin 23 pelaajaa.

Miesten jääkiekkomaajoukkueessa on kymmenen pelaajaa, jotka ovat aiemmin edustaneet Suomea olympiaturnauksessa. Olympiamitalin ovat pelaajista saavuttaneet Valtteri Filppula Vancouverissa 2010 sekä Juuso Hietanen, Leo Komarov ja Sami Vatanen Sotšissa 2014.

– Meillä on kokenut ja kilpailukykyinen joukkue. Emme ole yhden kentän varassa, vaan tämä on tasainen ja suomalaiseen tapaan äärimmäisen sitoutunut ryhmä, joka on valmis pelaamaan epäitsekästä yhteistyön jääkiekkoa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen listaa Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Pelaajia yhdistää kova halu pelata maajoukkueelle ja edustaa Suomea – yksikään pelaaja ei kieltäytynyt kutsusta olympialaisiin. Kisoihin lähdetään pelaamaan isolla sydämellä.

Leijonien olympiajoukkueessa on myös kymmenen maailmanmestaria. Heistä Leo Komarov juhli MM-kultaa Bratislavassa keväällä 2011, muut yhdeksän pelaajaa samassa kaupungissa keväällä 2019.

Naisleijonissa kolme kaksinkertaista olympiamitalistia

Naisten maajoukkue on ollut Pasi Mustosen päävalmentajakaudella kestomenestyjä kansainvälisessä jääkiekossa. Naisleijonat voitti olympiapronssia PyeongChangissa 2018, minkä lisäksi joukkue on saavuttanut MM-hopeaa Espoossa 2019 sekä MM-pronssia 2015, 2017 ja 2021.

– Neljän vuoden takainen joukkue oli kokeneempi, tämä on luisteluvoimaisempi. Mitalipotentiaali on varmasti olemassa, pelillisesti ratkaisevaksi tekijäksi noussee taktinen maltillisuus: into ei saisi selättää pelifiksuutta, Mustonen luonnehtii julkistettua kokoonpanoa.

PyeongChangin mitalisteista Pekingin joukkueeseen valittiin 12 ja kevään 2019 MM-hopeamitalisteista 15. Viime syksyn MM-kisoissa Kanadassa Suomen pronssijoukkueessa pelasi 21 Pekingiin valittua pelaajaa.

Joukkueen kokeneimmat pelaajat ovat neljänsiin Olympialaisiinsa lähtevät Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski ja Minnamari Tuominen. Kolmikko oli voittamassa olympiapronssia jo Vancouverissa 2010. Miesten joukkueen kokenein olympiapelaaja on Sotšissa 2014 ja PyeongChangissa 2018 Suomea edustanut Juuso Hietanen.

24:nnet talviolympialaiset kilpaillaan Kiinan Pekingissä 4.-20. helmikuuta. Naisleijonat aloittaa turnauksensa jo torstaina 3. helmikuuta ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Leijonien olympia-avaus on ohjelmassa torstaina 10. helmikuuta, kun vastaan luistelee Slovakia.

Jääkiekon olympiajoukkueet

Lue lisää aiheesta