Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.02.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Yhteishaku toisen asteen urheiluoppilaitoksiin alkaa – uudistunut haku nyt kokonaan sähköinen

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu toisella asteella parhaiten urheiluoppilaitoksissa. Suomessa toimii 15 urheilulukiota ja 16 urheiluamista, joissa joustava urheilun ja opiskelun yhdistäminen on mahdollista. Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin eli urheilulukioihin ja urheiluamiksiin haetaan yhteishaussa, joka on tänä keväänä ensimmäistä kertaa kokonaan sähköinen myös urheilijan haun osalta.

Yhteishaku alkaa 22.2. ja päättyy kuukautta myöhemmin 22.3. Urheiluoppilaitoksiin eli urheilulukioihin ja urheiluamiksiin sekä urheilupainotteisiin oppilaitoksiin haetaan yhteishaun yhteydessä. Urheilulinjalle hakiessa urheilijan tulee täyttää Opintopolku-palvelussa Urheilijan lisäkysymykset. Aikaisempina vuosina hakijan on täytynyt täyttää paperinen hakulomake ja palauttaa se hakemiinsa oppilaitoksiin. Nyt urheilijan lisäkysymyksiin vastataan sähköisesti yhteishaun yhteydessä opintopolussa eikä erillistä paperista lomaketta tarvitse enää erikseen toimittaa oppilaitokseen.

– Paperinen hakulomake on ollut käytössä vuosikausia, joten uudistus ja muutos on sikäli merkittävä. Tavoitteena on kuitenkin, että uudistuksen myötä haku on entistä sujuvampi ja toimivampi niin hakijalle, oppilaitokselle kuin lajiliitoillekin, jotka pisteyttävät urheiluoppilaitoksiin hakevat urheilijat. Urheilijan lisäkysymykset, jotka opintopolussa kysytään, ovat käytännössä samat kuin paperisella hakulomakkeella aikaisempina vuosina kysytyt, kertoo Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntija Jarno Parikka.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät täältä: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/haku-urheiluoppilaitoksiin/ Sivulla on myös video-ohje hausta sekä opiskelijavalinnan hakuprosessi ja -kriteerit.

Lue lisää aiheesta