Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.02.2022 | Seuratoiminta | Artikkeli

Urheiluseurat mukaan toteuttamaan koulujen liikunnallista harrastustoimintaa

Koulupäivien yhteydessä järjestettävien harrastusryhmien ohjaaminen voi olla monelle liikunta- ja urheiluseuralle järkevä ja taloudellinen tapa työllistää työntekijöitä päivisin. Koulujen harrastustoimintaa toteutetaan niin aamuisin, koulupäivän aikana kuin heti sen jälkeen. Parhaassa tapauksessa seuralle voi tarjoutua useitakin harrastustunteja ohjattavaksi.

Koulussa harrastaminen on lapsille, nuorille ja perheille helppo tapa osallistua ohjattuun harrastustoimintaan. Lyhyt ja tuttu matka harrastuspaikalle, omat koulukaverit ja tuttu toimintaympäristö madaltavat osallistumiskynnystä. Parhaimmillaan lapset ja nuoret innostuvat toiminnasta ja tulevat mukaan myös seuran muuhun toimintaan.

Ota yhteyttä kuntaan

Nyt on hyvä aika ottaa yhteyttä oman kunnan harrastustoiminnasta vastaavaan henkilöön, sillä moni kunta hakee parhaillaan toteuttajia Harrastamisen Suomen malliin ensi syksyksi. Mallin tavoite on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Mallin toteutuksessa korostuvat lasten ja nuorten toiveet – kuntien tulee tarjota sitä, mitä oppilaat ovat toivoneet. Toimintaa koordinoi opetus- ja kulttuuriministeriö ja se myös tukee rahallisesti kuntien harrastustoiminnan järjestämistä.

Kunnat hakevat Harrastamisen Suomen mallin lisäksi toteuttajia myös muille kouluissa toimiville harrastus- ja kerhoryhmille. Seuran kannattaa siis olla rohkeasti yhteydessä kuntaan, vaikka omaa lajia ei olisi lasten ja nuorten toiveissa esille noussutkaan.

Useimmissa kunnissa harrastustoimintaa koordinoi Harrastamisen Suomen malliin palkattu henkilö. Hänen vastuullaan on toimia koordinaattorina harrastusten tarjoajien ja koulujen välillä. Hän osaa vastata toiminnan järjestämiseen liittyviin kysymyksiin sekä kertoa oman alueen lasten ja nuorten harrastustoiveista.

 

Lue lisää

Lue lisää aiheesta