Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.02.2022 | Seuratoiminta | Artikkeli

Kokkolan Kipinän matka Suomisportiin: ”Pienet askeleet ovat olleet merkittävimpiä”

Kokkolan Kipinä on keskipohjalainen painiin erikoistunut urheiluseura. Kokkolan Kipinä tarjoaa liikunta- ja urheilumahdollisuuksia aina lapsista aikuisiin – sekä harraste- että kilpatasolla. Seuran puheenjohtajana toimii Jouko Salmela.

Kokkolan Kipinässä Suomisport otettiin osaksi seuran toimintaa laaja-alaisesti viime syksynä. Suomisportin käyttöönoton kannustimena toimi Painiliiton suositus hyödyntää alustaa liiton seurojen hallinnon tukena.

Suomisportin käyttöönottoon tukea webinaareista ja asiakaspalvelusta

Kokkolan Kipinässä Suomisportin vastuuhenkilönä toimivan Jaana Salmelan mukaan palvelun käyttöönotto sujui kokonaisuudessaan hyvin.

– Toki alkutaival vaati perehtymistä. Perehtyessäni palveluun osallistuin Suomisportin webinaareihin ja hyödynsin Suomisportin konsultaatioapua. Näistä oli iso apu Suomisportiin tutustumisessa, Salmela kertoo.

Jokaisen urheiluseuran perustiedot löytyvät valmiiksi Suomisportista. Kun seura on liittynyt Suomisportiin, voi tämä alkaa hyödyntää alustan varsinaisia toimintoja; esimerkiksi tapahtumia ja harjoituksia, läsnäoloilmoittautumista ja hallinnon työkaluja.

Salmelan mukaan Suomisportin nettisivuilta löytyi paljon hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöönoton alkutaipaleelle. Yhteydenpito asiakaspalvelun kanssa oli nopeaa ja mutkatonta. Salmelan mukaan apua sai mieltä askarruttaviin kysymyksiin nopeasti.

Käyttöönoton porrastaminen merkittävässä roolissa

Siirtymä Suomisportiin otettiin Salmelan mukaan seurassa hyvin vastaan niin seuran toimijoiden kuin jäsenten puolesta. Tärkeässä roolissa oli käyttöönoton porrastaminen.

– Uskon, että pienet askeleet ovat olleet kannaltamme kaikista merkittävimpiä. Olemme olleet Suomisportissa verrattain vähän aikaa, mutta alustasta on ollut suuri apu seuramme arkeen.

Kokkolan Kipinässä Suomisportia hyödynnetään seuran ilmoittautumisjärjestelmänä. Harjoituksiin osallistuvat ilmoittautuvat kauden alussa – joissakin tapauksissa myös kesken – Suomisportiin.

– Jäsenet maksavat ilmoittautuessaan koko kausimaksun tai osan maksusta. On kätevää, että kausimaksua on mahdollista muuttaa Suomisportissa tarvittaessa pienemmäksi, mikäli jäsen liittyy seuraan esimerkiksi kesken kauden.

Suomisport seuran toimintaan osallistumista ja liittymistä helpottamassa

Kokkolan Kipinässä Salmela on ottanut vetovastuun Suomisportista palvelun käyttöönoton alkumetreiltä lähtien. Kun vetovastuuseen nimettiin yksi taho, osattiin seurassa tarpeen tulleen kääntyä tämän puoleen, Salmela taustoittaa.

Suomisportin ”testiryhmänä” toimi seuran kilparyhmä. Kun palvelu tunnistettiin hyödylliseksi, otettiin ilmoittautumisjärjestelmä käyttöön koko seurassa. Kilparyhmässä Suomisportia pilotoitiin ennen käyttöönottoa kesällä 2021.

– Oleellista on, että alusta palvelee sekä seuran toimijoita että jäseniä. Tavoitteenamme on ollut, että Suomisport tunnistetaan koko seurassamme toimintaan osallistumista ja liittymistä helpottavana tekijänä.

Seuran jäsenistöltä saatu positiivinen palaute on kannustanut Suomisportin käytössä yhä eteenpäin. Mitä siis seuraavaksi?

– Seuraavaksi haluamme laajentaa Suomisportin käyttöä myös hallintomme tukena. Lisäksi haluamme ottaa Suomisportin käyttöön osaksi ryhmiemme viestintää ja treenikalentereja. Nämä ovat seuraavat etappimme.

 

Suomisport-webinaareilla alkuun!

Lue lisää aiheesta