Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.02.2022 | Seuratoiminta | Artikkeli

Karateliitto: Suomisport tuo lisäarvoa niin liiton kuin seurojen toimintaan

Suomen Karateliitto on suomalaisen karaten, taidon ja ju-jutsun yhdistävä voima. Kasvava lajiliitto tunnetaan toiminnan laadusta, hyvästä yhteishengestä sekä urheilumenestyksestä. Liiton lajeilla on erilaiset toimintakulttuurit, mutta sähköiset järjestelmät yhdistävät toimijoita ja toimintoja. Liiton koulutusvastaavana ja taidon lajipäällikkönä toimiva Sera Kaukola kokee Suomisportin tuovan lisäarvoa niin liiton kuin seurojen toimintaan.

Tapahtumahallinta keskeisin työväline taidolle

Taido on ottanut alusta lähtien haltuun Suomisportin liittopalvelun tapahtumahallinnan. Monipuolinen työkalu taipuu moneen ja sitä hyödynnetään niin leirien, koulutustilaisuuksien, seminaarien, etätreenien kuin kansainvälisen Nordic Open -tapahtuman järjestämisessä. Myös valmennusryhmiin ilmoittautuminen eli ryhmien kokoaminen hoituu taidossa Suomisportiin luotujen tapahtumien kautta.

– Tapahtumat ovat ehdottomasti paras ja käyttökelpoisin ominaisuus Suomisportissa. Yksittäisten tapahtumien organisointi totta kai helpottuu, mutta lisäksi meillä on mahdollisuus tarkistaa tapahtumiin ilmoittautuvien lisenssitilanne ja ohjata heidät tarvittaessa hankkimaan se, kertoo Sera Kaukola.

– Monet seurojemme jäsenet ja seuratoimijat saavat ensikosketuksen Suomisportiin ilmoittautuessaan järjestämiimme tapahtumiin. Palvelu tulee tutuksi osana toimintaamme.

Harrastajille lisenssi on ”must”

Suomisportin liittopalvelu on rakennettu alun perin lisenssien ja vakuutusten hallinnointiin. Myös Karateliitto tarjoaa lisenssit ja vakuutukset Suomisportin kautta.

Seurojen jäsenmäärätieto on liitolle tärkeä. Sera heittääkin Suomisportin suuntaan palloa juuri lisensseihin ja seurojen jäsenhallintaan liittyvän kehitystoiveen muodossa, joka toteutuessaan helpottaisi suuresti juuri kamppailulajien sporttiarjen hallintaa:

– Suomisportia käyttävät seuramme hyötyisivät äärimmäisen paljon siitä, että samaan listaukseen saataisiin tieto jäsenmaksun suorittamisesta ja hankitusta lisenssistä.

Seurojen toivotaan kokeilevan rohkeasti Suomisportia

Osa Karateliiton seuroista on jo ottanut Suomisportin seurojen palvelut käyttöön. Potentiaalisia uusia käyttäjiä liitto tukee palvelun piiriin erilaisin toimin. Suomisportia on muun muassa esitelty seuroille liiton järjestämässä webinaarissa ja seuroja on kannustettu kokeilemaan palvelua matalalla kynnyksellä.

Sera Kaukola toivoo seurojen rohkaistuvan kokeilemaan seurapalvelua:

– Näen, että Suomisport helpottaisi niin pieniä kuin suuria seuroja hallinnollisten asioiden hoitamisessa. Mitä enemmän massaa, sitä enemmän haluat sähköistää kaiken. Pienten seurojen taas kannattaa pelastaa se yksi vapaaehtoinen, joka pyörittää kaiken hallinnon ja uupuu sen taakan alle.

Lähestulkoon kaikilla suomalaisilla seuroilla on Suomisportissa valmiina seuran oma etusivu, jonka voi koska tahansa ottaa käyttöön ja lähteä kokeilemaan palveluita.

Lue lisää aiheesta