Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.03.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomen Olympiavoittajiin 25 uutta jäsentä

Ilkka Kanerva, Kalervo Kummola ja Päivi Kekäle valittiin Olympiavoittajat ry:n kunniajäseniksi.

Suomen Olympiavoittajat ry on vuosikokouksessaan 26.2.2022 kutsunut yhdistyksen jäseniksi Pekingin olympiakisojen miesten jääkiekkojoukkueessa olympiakultaa voittaneet urheilijat. Jäseniksi kutsutut 25 urheilijaa ovat:

Harri Säteri, Frans Tuohimaa, Jussi Olkinuora, Ville Pokka, Niklas Friman, Mikko Lehtonen, Valtteri Kemiläinen, Juuso Hietanen, Petteri Lindbohm, Sami Vatanen, Atte Ohtamaa, Marko Anttila, Miro Aaltonen, Niko Ojamäki, Joonas Nättinen, Hannes Björninen, Toni Rajala, Valtteri Filppula, Markus Granlund, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Leo Komarov, Saku Mäenalanen, Iiro Pakarinen ja Harri Pesonen.

Suomen Olympiavoittajat ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä suomalaisten olympiavoittajien välillä sekä toimia Suomen olympiaperinteiden vaalimiseksi ja Suomen urheilun edistämiseksi. Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi päästä jokainen olympiakisoissa kultamitalin voittanut suomalainen urheilija.

Kanerva, Kummola ja Kekäle kunniajäseniksi

Olympiavoittajien yhdistys voi myös kutsua kunniajäsenekseen Suomen urheilun hyväksi erityisen ansiokkaasti toimineen henkilön. Vuosikokous hyväksyi hallituksen esityksestä uusiksi yhdistyksen kunniajäseniksi Ilkka Kanervan, Kalervo Kummolan ja Päivi Kekäleen. Kunniajäseniä on nyt viisi, sillä aiemmin kunniajäseniksi on kutsuttu Kosti Rasinperä ja Leena Nyman.

Vuosikokous valitsi Pertti Ukkolan jatkamaan puheenjohtajana kaudella 2022-2023. Hallituksen jäseninä jatkavat Veikko Kankkonen, Tomi Poikolainen, Marja-Liisa Kirvesniemi, Sami Jauhojärvi, Juha Mieto ja Marjut Rolig.

Lue lisää aiheesta