Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.03.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Vuokatti: Euroopan nuorten olympiafestivaalien avajaisia vietetään sunnuntaina

Euroopan nuorten olympiafestivaalien avajaisia vietetään Vuokatissa ja Lahdessa sunnuntai-iltana 20.3. Kisatapahtumat pääsevät vauhtiin maanantaina.

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. Poikien jääkiekko sai kunnian aloittaa kisatapahtumat jo viime joulukuussa, ja turnauksen voitto tuli Suomeen pikkuleijonien upealla esityksellä. EYOF- kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut. Kisoihin osallistuu 44 Euroopan maata, ja joukkueissa on yhteensä yli 1500 jäsentä.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa.

Maaliskuussa Suomen EYOF-joukkueessa on 62 urheilijaa kahdeksassa eri lajissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, jääkiekossa, lumilautailussa, maastohiihdossa, mäkihypyssä, taitoluistelussa ja yhdistetyssä. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

– Meillä on kasassa joukkueellinen monipuolisia ja taitavia urheilijoita, joita ammattitaitoinen valmentaja- ja asiantuntijatiimi siivittää parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. EYOF-kisoissa nuoret urheilijat saavat arvokasta kansainvälistä kokemusta monilajisista kisoista ja samalla he oppivat toimimaan osana kansainvälistä huippu-urheiluyhteisöä, kommentoi joukkueenjohtaja Janne Vuorinen.

Kisojen avajaiset sunnuntaina

EYOF-kotikisojen avajaisia vietetään Vuokatissa sunnuntaina 20.3. Suomen lippua kantavat lumilautailija Telma Särkipaju ja ampumahiihtäjä Arttu Heikkinen.

– Tämä on minulle iso kunnia ja ainutkertainen tilaisuus. Suostuin kyllä saman tien, kun kysyttiin, iloitsee Särkipaju.

– On hienoa päästä kantamaan Suomen lippua. Siihen tehtävään ei ihan jokainen pääse. Se on minulle kunniatehtävä, toteaa Heikkinen.

Suomi on kotijoukkueena muutenkin hyvin edustettuna avajaisissa. Urheilijan valan lausuu taitoluistelija Arttu Juusola ja valmentajien valan ampumahiihtovalmentaja Maija Holopainen.

Kisatapahtumat tv:ssä ja verkossa

EYOF-kisojen mediakumppanina toimii Yle. TV2:lla nähdään päivittäin vaihtuvan lajin loppukilpailu.

ma 21.3. klo 14.00 maastohiihto, tytöt ja pojat
ti 22.3. klo 14.00 ampumahiihto, tytöt ja pojat
ke 23.3. klo 18.00 lumilautailu, big air, tytöt ja pojat
to 24.3. klo 13.00 alppihiihto, joukkuekilpailu
pe 25.3. klo 14.00 jääkiekko, tyttöjen finaaliottelu

Kisatapahtumia voi seurata myös EOC-kanavalla ja IS-TV:n kautta. Avajais- ja päättäjäisjuhlallisuudet striimataan myös, ja ne ovat nähtävillä EOC-kanavalla.

Lue lisää aiheesta